ATAC LA JUSTITIE! Simion si Terhes fac apel la societatea civila, presa, inclusiv politicieni

Intr-o conferinta de presa desfasurata astazi, 14.10.2022, in fata Ministerului de Justitie, George Simion- liderul partidului AUR si europarlamentarul Cristian Terhes, au explicat ca abrogarea abaterii disciplinare privind nerespectarea deciziilor CCR de catre magistrati, prin care se da practic liber la nesocotirea deciziilor CCR, reprezinta un atac fara precedent la adresa Curtii Constitutionale si la adresa Constitutiei Romaniei, care au fost golite de sens.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=848466119667843&id=100068228936261

Europarlamentarul, Cristian Terhes,
a adaugat ca prin eliminarea, abrogarea acestei sanctiuni, efectiv s-a dezincriminat, in tot ceea ce inseamna sistem de justitie, obligativitatea respectarii Constitutiei. Suntem in fata unei institutii fundamentale a statului Roman. Constitutia Romaniei, in articolul 1 spune asa:

Ca statul Roman se organizeaza conform separatiilor puterilor in stat, puterea Judecatoreasca, puterea Legislativa si Executiva, nu exista stat fara Constitutie, a afirmat acesta.

Simion a mai precizat ca ii va lasa un memoriu ministrului Justitiei Catalin Predoiu, cerandu-i sa renunte la eliminarea sanctiunii pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR. De asemenea, presedintele AUR a facuta apel parlamentarilor PSD sa voteze in Plenul Senatului pentru mentinerea in noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si a deciziilor ICCJ pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii.

Fii informat, Citeste Diferit, Iesi din Rand! Nu te lasa pacalit si vezi realitatea in care traiesti!
Presa libera inseamna fara bani de la partid sau stat!
Urmareste http://www.stiridevrancea.ro

Ce s-a intamplat ieri in comisia speciala pentru Legile Justitiei e de o gravitate fara precedent. De multe ori in ultimii 20 de ani s-a incercat sa se loveasca in Constitutie, dar felul in care a fost ciuntita si golita de sens Curtea Constitutionala, ieri, si Constitutia Romaniei in statul suveran din care ar trebui sa facem parte este fara precedent. S-a eliminat orice pedeapsa pentru magistratii care neglijeaza hotararile CCR. Si aici sunt doua chestiuni: o data, forma prin care legile au iesit de la Camera Deputatilor, o forma care a fost mutilata prin amendamentul PNL si USR, si a doua chestiune, de preocupare europeana care de mult timp suscita interesul tuturor guvernelor UE si inclusiv al nostru, prevalenta Constitutiilor nationale asupra CJUE.
 Am o ultima speranta ca domnul Predoiu se va razgandi, a declarat Simion.

Vreau sa le readuc aminte parlamentarilor PSD ca au promis propriilor votanti ca vor sustine suprematia Constitutia Romaniei fata de dreptul european. Vreau sa ii amintesc ministrului Predoiu ca orice tratat la care Romania este parte, inclusiv tratatele constitutive ale UE nu au o putere mai mare in raport cu Constitutia Romaniei. Sper ca USR se trezeste in ultimul moment si devine loial fata de acest popor, si intelege ca avem o Constitutie care trebuie respectata si care nu este mai prejos de tratatele europene, spune acest

Liderul AUR a atras atentia ca partidul AUR, avand numai doi membri in comisia speciala pentru Legile Justitiei si cu o putere limitata, avand doar 12 voturi la votul final din Senat, fac un apel la intreaga societate, fac un apel inclusiv la presa nationala sa se mobilizeze si sa apere Constitutia Romaniei. PSD ne-a spus ca este un partid suveranist. Nu este nimic suveranist in eliminarea amendamentului si votarea contra la amendamentul nostru care prevedea faptul ca a noastra Constitutie este mai presus decat orice decizie a CJUE sau a oricarei institutii.

Este un atac la statul de drept, este un atac la Constitutia Romaniei. Opinia pe care o avem noi este impartasita de asociatiile profesionale prezente la lucrarile comisiei si de presedinta ICCJ.

O sa depunem un memoriu la Ministerul Justitiei, dar asteptam cat mai repede lamuriri si asteptam ca domnul Predoiu sa faca ce trebuie si sa revina la a conferi puteri reale Curtii Constitutionale, inchide Simion.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s