Alegeri 2020

Rezultate alegeri 2020

Update: Presedinte consiliul Judetean Vrancea, pentru urmatorii 4 ani, a fost ales Catalin Dumitru Toma.

Primarul Municipiului Adjud – Nechifor Florin

Senatorul: TOMA Cătălin Dumitru (PNL) va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, susținut de USR-PLUS

Cătălin Toma – A câștigat trei mandate de primar împotriva PSD-ului, de fiecare dată cu un scor și mai mare, dovadă că ceea ce făcea era bine, că modul lui de a face administrație, alături de cetățeni, era cel bun.

Experiența în Parlamentul României l-a ajutat să aibă o viziune nouă, complexă, despre modul în care trebuie să arate județul Vrancea. Împreună vom reuși să facem lucruri de importanță majoră, pentru că se poate!

Florin Nechifor – Candidatul PNL la Primăria Adjud

A început campania electorală.
Aceasta se va desfășura în condiții excepționale față de cele precedente, existând reguli și măsuri clare de protecție și prevenție, pentru ca acțiunile să se deruleze în condiții de maximă siguranță sanitară.

În acest sens, vin în atenția dumneavoastră cu următorul site https://florinnechifor.ro/ creat special pentru a vă informa constant și pe cale electronică despre propunerile mele și ale echipei PNL Adjud, pentru următorii patru ani. Vă invit cu drag să-l vizualizați în număr cât mai mare.

În data de 27 septembrie ne vom alege Primarul municipiului Adjud, reprezentanții în Consiliul Local, Consiliul Județean și, la fel de important, Președintele Consiliului Județean. Am încredere în reușită, deoarece vom fi sprijiniți de echipa Partidului Național Liberal Vrancea, ce îl are drept candidat la președinția Consiliului Județean pe dl. senator Cătălin Toma.

Îmi doresc ca ÎMPREUNĂ să construim orașul în care să ne placă să trăim, să muncim, să studiem sau să ne petrecem timpul liber alături de familie, de cei dragi, declară Florin Nechifor prin intermediul paginii personale de facebook

Dediu Nicolae – Candidat independent pentru funcția de primar și consilier local al municipiului Adjud

Mă numesc Dediu Nicolae și candidez pentru funcția de PRIMAR și pentru funcția de CONSILIER LOCAL al municipiului Adjud pentru mandatul 2020 – 2024. 

Cine este candidatul Dediu Nicolae?

Provin dintr-o familie modestă din Adjud, cu trei copii,eu fiind cel mai mic, în care bunul simț și respectul față de părinți era pe primul loc. Clasele I – VIII le-am făcut la Școala Generală nr. 1(1980-1988), iar liceul laColegiul GH. Balș Adjud cu diplomă de bacalaureat(1988-1992).
La liceu l-am avut pe celebrul profesor de limba română, domnul Botez, cel care m-a ținut o oră în picioare doar pentru a-mi explica inițialele I.N.R.I.  Igne Natura Renovatur Integra – Prin foc, natura va reînvia veșnic!
Am satisfăcut stagiul militar la Poliția Militară București.
În anul 1999 am făcut cursurile de conductor tren și m-am angajat la CFR Călători.Deoarece începusem să am banii mei, în anul 2002 m-am înscris la Univ. A.I. Cuza Iași, specialitatea Management, învățământ de stat, pe care am absolvit-o după 4 ani în anul 2006.
În septembrie 2006 am dat examen și am intrat la ISU Vrancea ca subofițeroperativ principal.
În anul 2008 m-am înscris la Univ. Spiru Haret București, specialitatea Drept,pe care am absolvit-o în 2012 cu nota de licență 8.60.
În anul 2009 m-am căsătorit cu Manolache Atanasia, de profesie avocat.
Sunt mediator autorizat din 2009, cu o vastă experiență în medierea conflictelor
din cele mai diverse domenii de activitate, începând de la conflictele în domeniul familiei și până la cele comerciale și penale. Am făcut medieri extrajudiciare, medieri autentificate de instanțe și medieri autentificate la notar.
În anul 2019, din cauza unei duble hernii de disc(L4-L5 și S1-S2), am fost nevoitsă părăsesc ISU Vrancea cu drept de pensie pe caz medical.
În cei aproximativ 11 ani de activitate ca mediator, m-am implicat în activități depromovare a medierii, atât la nivel județean cât și la nivel național.
Am participat la stagii de pregătire profesionale, simpozioane, conferințe, mese rotunde, lansări de carte, comisii de promovare, comisii consultative …. etc.
Am promovat medierea în Vrancea, împreună cu colegii mei din asociație (Ștefania Șaradici, Gospodaru Virgil), pas cu pas, punând afișe pe stâlpi, împărțind pliante oamenilor de pe stradă și explicându-le ce este medierea.
Am încheiat protocoale de colaborare cu Tribunalul Vrancea, cu primăriile și alte instituții ale județului Vrancea.
Am afișat în toate instanțele județului Vrancea, un tablou al mediatorilor autorizați din Vrancea.
Am participat la conferințe organizate la: Iași, București, Bacău, Bârlad, Galați,Brașov, Brăila, Focșani, Piatra Neamț, Buzău, Ploiești …. etc.
Am fost premiat la Gala Mediatorului – 2013.
În 2014, în urma încheierii acordului de colaborare dintre APMV – Asociația pentru Promovarea Medierii din Vrancea, al cărei președinte sunt și în momentul de față și AMG – Asociația Mediatorilor Galați, au fost realizate 80 de exemplare ale „Ghidului în materie penală pentru organele judiciare” și 100 de afișe de informare privind medierea în domeniul penal. Aceste materiale au fost distribuite Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea  și Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, pentru a fi distribuite în întreg județul.
Am publicat numeroase articole în ziare, pe site-uri de specialitate (Juridice.ro, Avocatnet.ro) și în publicații de specialitate dintre care le amintesc pe cele mai importante:1) Hunedoara juridică – Conflictul, piramida lui Maslow și medierea;2) Revista Medierea – Medierea în cazul infracțiunilor în care acțiunea penală este pusă în mișcare la plângerea prealabilă;3) Revista Medierea – ”Medierea în litigiile dintre soți”, lucrarea mea de licențăpersonală de 55 de pagini publicată integral în Revista Medierea, neplagiată, notată cu 10.00 de celebrul profesor Conf. Univ. Dr. Gheorghe Dinu care mi-a spus la final ”Dacă am avea un student ca dumneavoastră pe fiecare domeniu al Universității Spiru Haret, alta ar fi imaginea noastră în România”. Ulterior această lucrare a devenit ”sursă de inspirație” pentru mulți absolvenți de drept ce au avut ca temă de licență profesia de mediator.
În 2014 am fost ales vicepreședintele Corpului Profesional al Mediatorilor dinJudețul Vrancea, iar din 2018 și până în prezent sunt președintele acestei formațiuni.
În 2018 am fost ales cu 168 de voturi(mediatori) din întreaga țară, membrusupleant în Consiliul de Mediere din România.
Sunt o persoană foarte sociabilă, adaptabilă la diferite situații, având capacitateade a lucra în echipă, cu abilități manageriale și spirit organizatoric.
Hobby – jucător șah profesionist categoria I,  legitimat la CS Olimp Sah Focșani, având ELO – 1872 conform bazei de jucători activi actualizată la 1 mai 2020 de Federația Română de Șah.
Am fost ceferist și militar și deoarece provin dintr-o familie deceferiști(tată și frate) și militari(frate ofițer, mai mulți unchi și veri ofițeri) nu știu să fur, nu am furat niciodată și nu am fost niciodată cercetat penal sau urmărit penal.

Ce dorește să facă candidatul Dediu Nicolae

– angajarea de tineri care să se ocupe doar de un singur lucru – accesarea de proiecte cu fonduri nerambursabile;

– noi puțuri de alimentare cu apă a orașului;

– centura orașului sau urgentarea proiectului de construire a autostrăzii ce trece pe lângă Adjud și totodată montarea de semafoare inteligente pe E 85;

– înființarea poliției parcului și a orașului(gardieni publici) pentru păstrareacurățeniei cu amenzi usturătoare pentru cei ce sunt prinși sau filmați că fac mizerie;- atragerea de investitori pentru a crea noi locuri de muncă pentru tineriiadjudeni și pentru cei veniți din străinătate care nu vor să mai plece din nou;

– repararea camerelor de luat vederi vechi și instalarea de noi camereîn intersecții, parcuri și locuri publice aglomerate pentru siguranța cetățeanului adjudean;- noi străzi asfaltate în cartierele Adjudu Vechi, Șișcani și Burcioaia;- asfaltarea străzii Balastierei (Vrancart – Boșcani) și mai ales racordarea la rețeaua electrică a cartierului Boșcani. Este inadmisibil ca în anul 2020 să existe un cartier al municipiului Adjud neracordat la rețeaua electrică sau la rețeaua cu apă și canalizare a municipiului;

– accesarea de fonduri pentru mărirea rețelei de distribuție a gazelor pentrustr. Horia, Câmpului, Salcâmilor și a altor străzi din oraș precum și a cartierului Adjudu Vechi, unde știm că vor fi gaze doar pe strada Bârladului, a cartierelor Șișcani și Burcioaia. Poate unii îl văd ca un proiect nerealizabil….eu nu văd la fel ca ei;

– înființarea unei gropi de gunoi în apropierea municipiului sau semnarea unuicontract cu o firmă mai apropiată de Adjud pentru depozitarea gunoiului menajer. Groapa de gunoi de la Brăila se află la o distanță foarte mare iar cheltuielile sunt pe măsura distanței;- construirea unui bazin de înot acoperit. Sunt destule proiecte cu fonduri nerambursabile în acest sens;

– interzicerea și dărâmarea construcțiilor neautorizate construite pe spațiul public. Cheltuielile de dărâmare și reamenajare a spațiului așa cum a fost el inițial vor fi făcute de primărie și suportate ulterior de constructor;

– plantarea pe spațiul verde a florilor, panseluțelor, arbuștilor ornamentali și acopacilor așa cum se făcea înainte de revoluție. Pentru a evita cumpărarea la prețuri exorbitante a acestora voi reînființa sera de flori a municipalității;

– construirea unei stații de asfaltare din fondurile primăriei sau din fondurinerambursabile doar pentru municipalitate;- construirea unei platforme de fabricare pavele și borduri din fondurileprimăriei sau din fonduri nerambursabile, doar pentru municipalitate;

– finalizarea construirii Sălii de Sport din interiorul parcului;

– modernizarea serviciilor medicale (înființarea de policlinici private) pentru caadjudenii pentru a nu mai fi nevoiți să se deplaseze la Bacău, Focșani sau Onești;

– înființarea unor spații de joacă și a unor grădinițe în zona Spital și ANL;

– construirea de noi locuințe pentru tinerii adjudeni, eventual chiar relocarea întotalitate a celor care locuiesc în blocul 35(Dalas), prin oferirea de noi locuințe mult mai confortabile pentru aceștia în locul celor pe care le dețin acum și înființarea unui spațiu verde în locul blocului 35.

Nimeni, dar absolut nimeni nu va rămâne fără o locuință, cele primite fiind mai bune decât cele actuale;- asfaltarea și repararea de urgență a străzilor din oraș mai ales a străzilor IonRoată, Ana Ipătescu, Eroilor, Tăbăcari, C. Negri (între Copăcești și N. Bălcescu) străzi ce arată ca după bombardament;

– găsirea de noi soluții pentru iluminatul public (stradal) prin montarea deinstalații eoliene, sau construirea cu fonduri nerambursabile a unei centrale solare cu panouri fotovoltaice;

– înființarea unui traseu regulat de transport în comun cu costuri mici pebilet (eventual abonament) la minim 2 ore pe timp de zi: Șișcani – Adjudu Vechi – Adjud – Burcioaia. Dimineața se pleacă concomitent din Șișcani și Burcioaia la ora 07.30 cu retur la 9.30. Cred cu tărie că pregătirea şi mai ales dăruirea mea profesională pot aduce un plus de valoare Primăriei Municipiului Adjud prin calitatea mea de primar sau cea de consilier local în cadrul acestei instituții, declară Dediu Nicolae, candidat independent la primăria Municipiului Adjud

Sursa: Informaţii publice Dediu Nicolae

Aici gåsiţi informaţii şi documentele necesare despre Alegerile Locale 2020:

http://www.roaep.ro/prezentare/alegeri-locale-din-27-septembrie-2020-formulare/

StiriDeVrancea vă prezintă campania electorală 2020.
StiriDeVrancea reprezintă sursa de informare cea mai promptă, echidistantă şi reală în mediul online din Judeţul Vrancea.

Pentru Campania Electorală din anul 2020, mediul online reprezintă cel mai eficient, accesibil şi util mijloc de promovare electorală, aliniat noilor reglementări în materie de siguranţă publică, fără adunări de oameni şi respectând legile în vigoare, candidaţii reprezentanţi ai formaţiunilor politice şi candidaţii independenţi concurenţi, în competiţia electorală din Vrancea, cu finala în 27 Septembrie 2020, îşi pot prezenta echipele.

ADJUD

La Adjud se anunţă o toamnă încinsă, în ceea ce priveşte lupta pentru fotoliul de primar al urbei.

De câteva luni culegem informaţii cu privire la candidaţi, astăzi a sosit momentul prezentării

Opoziţia nu este în stare să coalizeze pentru îndeplinirea obiectivului de înlăturare a Partidului Social Democrat de la cârma municipiului, din câte se pare, fiecare formaţiune participă separat la Alegerile locale din 27 Septembrie.

Principalul candidat al opoziţiei locale, Florin Nechifor- reprezentantul PNL (se pare Necăsătorit) de profesie Economist şi consilier local, preşedintele organizaţiei Liberale Adjud, pare că este foarte subtil în activitatea locală, activitate care se desfăsoară în acelaşi ritm de 4 ani, fără să iasă în evidenţă.

Rapoartele de consilier local arată o implicare moderată, prezent la şedinţele de Consiliu Local în mod constant şi votând în linia de partid.

Sursa: https://adjud.ro/consiliul-local/

Foarte tăcut în mediul online, fără curajul de a se arunca în discuţii politice şi fără a prezenta un plan şi o viziune pentru municipiu, îi va fi greu să combată propaganda Psd-istă.

Are în schimb în spate o echipă foarte activă în mediul online, care îl susţine şi îl numesc pentru această funcţie oricând au ocazia, în orice postare de pe facebook referitoare la postul de primar.

Aşteptăm cu interes planurile de viitor pentru Adjud.

De cealaltă parte PSD, după 20 de ani la cârma urbei, se pare că va merge în luptă tot cu actualul edil Constantin Armencea.

Proiectele locale realizate de primarul Constantin Armencea au fost foarte puţine, în comparaţie cu asteptările Adjudenilor şi cu asteptările celor din diaspora, care au pus şi mai mare presiune în ultimul an, când pe facebook au apărut diverse grupuri dedicate pentru Municipiul Adjud.

In mediul online circulând câteva provocări aruncate către administraţia locală, cât şi către consiliul local, provocări la care încă nu s-a primit nici un răspuns. Urmărim cu interes răspunsul acestora şi vă vom ţine la curent cu viitoare informaţii.

În campania de anul acesta USR+PLUS îl va arunca în lupta pe Dorel Lazăr.

Din informaţiile adunate despre el, este CĂSĂTORIT are 2 copii, este angajat al unei firme private din Adjud. Din video-urile live ale alianţei USR+Plus, acesta nu a expus obiective propuse şi ce ar schimba el pentru Adjud, mai degrabă a arătat că, ar fi un bun colaborator, supus directivelor primite de la cei din jur, de multe ori în discuţiile purtate de acesta cu interlocutorii fiind salvat de către echipă cu răspunsuri.

Urmărim şi asteptăm cu interes planurile lui pentru Adjud, sperăm să ne trimită câteva mesaje, gânduri.

In mediul online circulă informaţia precum că, Dediu Nicolae şi Maeschi Bogdan, administratorii a 2 grupuri de pe Facebook ar candida la funcţia de primar.

Dediu Nicolae ( de profesie Mediator) din postura de CANDIDAT INDEPENDENT şi MAESCHI BOGDAN (de profesie Inginer), tot INDEPENDENT.

Dediu Nicolae (CĂSĂTORIT), de profesie Mediator, fost lucrător în cadrul CFR, l-am putut remarca timp de câteva luni, activ în PNL Adjud, partid de la care şi-a luat rămas bun de ceva timp.

Vom urmări cu interes activitatea dânsului şi ce proiecte are el pentru Adjud.

Maeschi Bogdan, CĂSĂTORIT, (lucrează în străinătate), de profesie Inginer, singurul fără activitate politică până în prezent, care se părea că va merge cu partidul A.U.R., ar dori mai degrabă o Alianţă a opoziţiei şi a oamenilor Noi, candidând din postura de Independent cu susţinere.

El este singurul care şi-a expus timp de câteva luni proiectul pentru Adjud, astfel, supunând atenţiei un sondaj cu principalele obiective de realizat pentru Adjud.

Acesta are propuse printre altele realizarea unui Bazin de Înot, Centru de Bătrâni (Azil), Parc Industrial, Digitalizarea şi reducerea birocraţiei în primărie, amplasarea unor pasarele de trecere destinate traficului pietonal şi atragerea cât mai multor fonduri Europene, pentru un oraş european aşa cum a văzut el pe afară.

În ultimul timp se observă o mică retragere din viaţa politică, fiind un pic nedecis în ceea ce priveşte o viitoare candidatură.

Vom vedea cum va decurge această dispută şi urmărim cu interes lupta politică de la Adjud.

Asteptăm anunțarea altor candidaţi, aşteptăm chiar şi mesaje de prezentare politică de la candidaţi pe adresa: contact@stiridevrancea.ro

In zilele următoare vom prezenta lupta politică de la Focşani! Staţi pe Baricade!

Vom reveni!

SURSE POZE: profile facebook candidaţi

SURSE INFORMAŢII: Extrase din Diverse Grupuri / Primăria Adjud