Liz Truss – noul prim-ministrul al Marii Britanii

Liz Truss, 47 de ani, a fost anuntata astazi, 05.09.2022. noul lider al Partidului Conservator si viitorul prim-ministru al Marii Britanii.

După 2 luni de campanie in interiorul partidului conservator, impotriva fostului coleg de cabinet Rishi Sunak, Truss a fost anuntata ca fiind cea care va prelua ştafeta de la Boris Johnson.

Boris Johnson a fost forţat să îşi dea demisia în Iulie, după mai multe scandaluri din timpul pandemiei.

Truss, în vârstă de 47 de ani, a triumfat in fata fostului ministru al finantelor. Ministrul de Externe a câștigat sprijinul a 81.326 de membri conservatori, față de 60.399 pentru Sunak.

Marea Britanie, ca si multe tari de pe continent, a fost zguduită de mai mute crize, iar acum se confruntă cu ceea ce se preconizează a fi o recesiune de lungă durată, inflaţia atinsese 10,1% în iulie.

Ministru de externe sub conducerea lui Johnson, Liz Truss, în vârstă de 47 de ani, a promis să acţioneze rapid pentru a reduce costul vieţii din Marea Britanie, afirmând că în decurs de o săptămână va veni cu un plan pentru a stopa creşterea facturilor la energie şi pentru a asigura aprovizionarea cu combustibil. 
Într-un interviu televizat dat Duminică, ea a refuzat să dea detalii despre măsuri, masuri care vor linişti milioanele de oameni care se tem că nu vor putea plăti facturile la energie în iarna ce vine.

Ea a refuzat să comenteze un raport potrivit căruia planul său energetic ar putea depăşi 100 de miliarde de lire sterline (115 miliarde de dolari), dar parlamentarul care va fi ministrul său de finanţe, ministrul afacerilor Kwasi Kwarteng, a scris Luni că Marea Britanie îşi poate permite să împrumute mai mult pentru a finanţa sprijinul pentru gospodării şi intreprinderi.

Sursa:

https://www.standard.co.uk/news/politics/tory-leadership-result-announcement-vote-new-prime-minister-live-updates-rishi-sunak-liz-truss-boris-johnson-graham-brady-b1023081.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s