Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes national

Guvernul României a declanșat procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”. A fost aprobată lista imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes national.
Sunt vizate proprietåtile situate pe raza municipiului Buzău și a localităților Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului, Râmnicu Sărat din județul Buzău, și a localităților Sihlea, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Odobești și municipiului Focșani din Județul Vrancea.

Culoar Exproprieri Buzau- Focsani

Potrivit proiectului prezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Joi- 18 august 2022, MTI propune exproprieri în valoare de 35,54 milioane de lei și sunt vizate este 8400 proprietati, pentru constructia autostrazii A7 – sectorul Buzău – Focșani.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: 

Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes national

Scurtă descriere

Prin prezentul proiect de act normativ, se propun următoarele:

Aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”, prevăzut în anexa nr. 1, la prezenta hotărâre, conform variantei finale a studiului de fezabilitate;

Aprobarea declanșării procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”, situate pe raza municipiului Buzău și a localităților Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului, Râmnicu Sărat din județul Buzău, și a localităților Sihlea, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Odobești și municipiului Focșani din Județul Vrancea

Aprobarea listei cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, proprietarii sau deținătorii acestora, așa cum rezultă din evidențele unităților administrativ teritoriale, precum și sumele individuale estimate de către expropriator, aferente justelor despăgubiri în cuantum total de 35.541,60 mii lei, pentru un număr de 8.434 imobile proprietate privată, în suprafață totală de 11.431.437 mp, reprezenând teren cu sau fără investiții, prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

Aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”, situate pe raza municipiului Buzău și a localităților Vadu Pașii, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului, Râmnicu Sărat din județul Buzău, și a localităților Sihlea, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Vânători, Odobești și municipiului Focșani, prevăzută în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre.

Aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Buzău – Focşani”, situate pe raza municipiului Buzău și a localităților Cochirleanca, Vadu Pașii, Ziduri, Râmnicelu, Valea Râmnicului, Râmnicu Sărat din județul Buzău, și a localităților Sihlea, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca, Vânători, Odobești și municipiului Focșani, prevăzute în anexa nr. 4 la prezenta hotărâre.

Suma de 35.541,60 mii lei se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul 2022, nr. 317/2021, la capitolul 84.01” Transporturi”, subcapitolul 03 Transport rutier, titlul 61 “Proiecte cu finanțare din sumele aferente componentei de împrumut a PNRR”, art. 61.01 „Transferuri din bugetul de stat către întreprinderi publice și institute naționale de cercetare-dezvoltare pentru susținerea proiectelor aferente PNRR „.
Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:

Instrument motivare

textul complet al proiectului actului respectiv+Anexa1 + Anexa2 + anexa3 + Anexa4

Documentaţia poate fi consultată:
pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ

în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s