Precizări cu privire la evoluția efectelor produse de incendiile din padurile din apropierea zonei Cernobîl.

În urma apariției unor materiale de presă privind incendiile din regiunea Cernobîl, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administratia Nationala de Meteorologie RA fac următoarele precizări:

Autoritățile române monitorizează împreună cu cele europene evoluția efectelor produse de incendiile din padurile din apropierea zonei Cernobîl.

Ca urmare a evaluarilor specialistilor europeni, circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.

Totodata, Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu, care urmăreste permanent indicatorii la nivel european, a confirmat, în această seară, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul întregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina.

Specialiștii #ANM și cei din Agentia Nationala pentru Protectia Mediului – ANPM monitorizează permanent evoluțiile și vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european.

Mai multe informații aici:

https://remap.jrc.ec.europa.eu/Simple.aspx

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s