Certificatele verzi – GreenPass- cu vaccinul Johnson& Johnson au valabilitate redusă în Austria

Austria și-a înăsprit regulile de intrare din cauza izbucnirii variantei Omicron: Călătoriile în scopuri turistice sunt posibile pentru persoanele vaccinate și recuperate. Cu toate acestea, pot fi necesare documente suplimentare.

Conform publicatiei The Local: https://www.thelocal.at/20211229/austria-johnson-and-johnson-vaccine-no-longer-valid-for-covid-pass/

Certificatele verzi Covid-19 cu vaccinul monodoză Johnson&Johnson vor avea o valabilitate redusă în Austria, legea a intrat în vigoare la data de 03.01.2022 şi se va aplica atât pentru călătorii cât şi pentru accesul în spaţiile unde este cerut acest certificat.

Reamintim că,
Austria a scurtat valabilitatea certificatelor de vaccinare de la 12 la 9 luni începând cu luna decembrie şi „Vaccinările în două doze sunt valabile nouă luni, se arată în declarația portalului oficial de călătorie al Austriei.
Austria recunoaște în prezent drept dovadă validă de imunizare toate certificatele de vaccin care indică faptul că deținătorul a finalizat procesul de vaccinare cu unul dintre cele patru vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). În plus, celelalte vaccinuri care fac parte din Lista de utilizare de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt, de asemenea, acceptate ca dovadă validă de imunitate pentru călătorii.

Austria: Doza unică de vaccin Johnson & Johnson nu mai este considerată vaccinare completă, decât dacă se primeşte a doua doză.

Această modificare a valabilității vaccinului a fost anunțată pentru prima dată de guvern în noiembrie. Aproximativ 260.000 de persoane au fost vaccinate cu vaccinul J&J în Austria de la începutul campaniei de vaccinare. Dintre aceștia, aproximativ 75.000 nu au primit un rapel. Guvernul austriac a recomandat de ceva timp persoanelor care au primit vaccinul J&J – împreună cu cei care au fost vaccinați cu Astra Zeneca – să primească un vaccin ARNm (fie Moderna, fie Pfizer/Biontech) ca rapel.

Orice persoană vaccinată cu o singură doză de vaccin Johnson și Johnson în Austria nu va mai fi considerată complet vaccinată începând cu 3 ianuarie 2022, cu excepția cazului în care a primit o a doua doză.

„Cerința unei a doua vaccinări cu Johnson pentru a primi un certificat de vaccinare valabil se bazează pe cele mai recente date științifice care ne sunt disponibile în Austria”, a spus guvernul. „În cazul unei vaccinări cu Johnson, o reîmprospătare a protecției vaccinării pare să fie necesară – mai ales având în vedere varianta Omicron. „Prin urmare, facem apel la toți oamenii care au fost vaccinați cu Johnson ( vaccin într-o singură doza) să fie vaccinați din nou, asta pentru propria lor protecție.”

În Germania, majoritatea persoanelor vaccinate anti-Covid şi care totuşi s-au infectat au primit serul Johnson & Johnson, au remarcat experţii sanitari din această ţară în luna octombrie, când varianta dominantă a coronavirusului era Delta.

Între timp, guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparaţie cu vaccinurile ARN mesager, astfel că s-a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson & Johnson (ca variantă de imunizare completă), decizie luată în noiembrie anul trecut.

Cele circa 260.000 de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson & Johnson au fost notificate că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze preferabil cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna. Însă circa 75.000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat din nou.

Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

Totuşi, cercetători sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susţinut joi că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecţie de 85% în faţa variantei Omicron.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s