Ana Maria Popescu a revenit în țară după ce a participat la Olimpiada Internaţională de la Tokyo, unde a obţinut o prețioasă medalie olimpică de argint.

Ana Maria Popescu, aplauze la scenă deschisă în Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă

Emoționant, vibrant, plin de forță și semnificații!! Așa a fost mesajul transmis de scrimera Ana Maria Popescu la revenirea în țară cu prețioasa medalie olimpică de argint cucerită în proba individual de spadă în buzunare.

Primită în aplauze și urale de zeci de ziariști, prieteni, reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care i-a organizat primirea la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coanda din Otopeni, ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak, componenți ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București unde este legitimată și conducerea forului national de scrimă,

Ana Maria Popescu a spus răspicat: ”Nu am pierdut aurul ci am câștigat argintul. Toți cei care ajung la Jocurile Olimpice sunt câștigători și asta aș dori să se înțeleagă. Cu toții muncim la fel de mult și facem aceleași sacrificii. Numai că unii se întorc acasă cu medalii, iar alții nu”.

”Visați oameni buni! Visați și credeți în visul vostru chiar și atunci când pare imposibil!

„Povestea acestei aventuri este…. am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate şi asta vreau să se înţeleagă. Nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie, pentru că eu am zis că vreau să ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur. De data asta nu am mai vrut să confirm, să am validarea nimănui. Am vrut să merg acolo să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Şi am făcut. Şi dacă eu am reuşit, fiecare copil care intră într-o sală trebuie să înţeleagă că fiecare are o şansă. Iar datoria noastră este să-i susţinem chiar şi când sunt jos. Mai ales atunci. Anul trecut abia renunţasem la cârje, învăţam să merg din nou şi acum m-am întors cu o medalie chiar de argint de la Jocurile Olimpice.

”Dacă eu am putut, oricine poate. Iar pe lângă asta, atunci când nu aveţi nimic de spus despre sportivii români măcar nu spuneţi. E al naibii de greu să fii acolo să citeşti un titlu, care poate aduce trei click-uri, dar el poate dărâma castelul din cărţi de joc al unui sportiv care a muncit atâţia ani. Şi nu e corect, hai să ne apreciem munca unii altora.

”Citeam azi undeva despre Kosovo, că are două medalii de aur, şi Filipine are medalie de aur şi România nu are. OK, e vina noastră. Dar e oare doar vina sportivilor şi antrenorilor? Hai să ne gândim puţin la treaba asta”, a adăugat Popescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s