Au fost deschise gradual listele de așteptare pentru programarea la vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat că au fost deschise gradual listele de așteptare pentru programarea la vaccinare și vor rămâne deschide pe durata evoluției întregii campanii.


În ultimele 24 de ore aproape o jumătate de milion de persoane s-au programat pe listele de așteptare.
În ceea ce privește vaccinul produs de AstraZeneca – În acest moment sunt, la nivel european, state care au decis suspendarea temporară a unui singur lot de vaccin, altele care au decis suspendarea temporară cu toate tipurile de vaccin provenite de la compania AstraZeneca și alte state care au decis continuarea cu toate loturile de vaccinare. De asemenea, Marea Britanie, Canada, Australia au decis continuarea campaniei de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca.
În urma unei ședințe cu experții din Institutul Național de Sănătate Publică, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, Ministerul Sănătății și Comitetul Național de Vaccinare, am decis continuarea, la acest moment, a vaccinării în România cu vaccin de la compania AstraZeneca. Vaccinul este autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, care şi-a menţinut acealaşi nivel de recomandare.
Astăzi, Agenţia Europeană a Medicamentului și Organizația Mondială a Sănătății reevaluează toate datele colectate şi raportate la nivel european. Agenţia Europeană a Medicamentului va reanaliza aceste date, iar pe 18 martie se aşteaptă o clarificare a tuturor datelor de siguranţă şi, în mod deosebit, a celor legate de aceste evenimente tromboembolice. Decizia de a continua sau a stopa temporar vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca a fost una extrem de dificilă. Am pus în balanţă beneficiile vaccinării, ţinând cont de faptul că ne aflăm în plină pandemie, cu mii de oameni diagnosticaţi zi de zi, care ajung în spital și în Secţia de ATI şi, din păcate, parte dintre ei îşi pierd viaţa din cauza maladiei COVID-19, declara Valeriu Gheorghiţă într-o declaraţie de presă.


Detalii aici: https://bit.ly/2OVOKrC

Sursa: Guvernul României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s