ULTIMA ORĂ: PREMIERUL CÎȚU, DESPRE RELUAREA ȘCOLIIDIN 8 FEBRUARIE: “VOM LUA DECIZIA ÎMPREUNĂ CU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI”

Premierul Florin Cîţu a amânat pentru marţi orice fel de anunţ cu privire la redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Elevii ar putea reveni în bănci din semestrul doi, însă decizia de a deschide şcoala va fi luată abia mâine, împreună cu domnul președinte Klaus Iohannis, a declarat premierul Florin Câţu.

Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Florin Cîțu a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcolile existente, pentru că altele nu pot fi construite peste noapte.

Am avut o discuţie şi am văzut că deja ministrul Educaţiei a ieşit şi a explicat care sunt numărul de autorizaţii, avize. Există o diferenţă între autorizaţii şi avize. Trebuie să găsim o formulă să funcţionăm. Nu poţi să construieşti peste noapte nici spitale, nici şcoli, dar, în acelaşi timp, trebuie să găsim cele mai bune modalităţi prin care oamenii să fie în siguranţă atât în şcoli, cât şi în spitale. În momentul acesta, asta este, de fapt, prioritatea: cu ce avem să ne asigurăm că sunt în siguranţă acolo”, a explicat prim-ministrul.

SCENARIILE ÎN CARE S-AR PUTEA REDESCHIDE ȘCOLILE

În localităţile în care există scenariul verde, cu mici excepţii, toţi copiii merg la şcoală.

În localităţile în scenariu galben, lucrurile se schimbă. Merg copiii de grădiniţi, clasele 1-4 şi din clasele termina, 8 şi 12.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu, continuă să meargă la şcoală şi la grădiniţă doar cei de ciclul primar. Ceilalţi nu mai merg la şcoală.

Sursa: Florin Câţu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s