Suedia stopează plăţile pentru vaccinul Pfizer

Suedia cere explicații privind numărul de doze de vaccin dintr-un flacon al producătorului Pfizer.

Agenţia suedeză de sănătate a suspendat plăţile pentru vaccin către compania Pfizer și cere explicaţii despre numărul de doze maxim din fiecare flacon, anunță cotidianul suedez Dagens Nyheter.

Suedia cere lămuriri despre numărul de doze care i-au fost facturate, după ce Pfizer a facturat câte şase doze per flacon, în loc de cele cinci convenite, scrie Reuters.

„Până acum, noi am transmis companiei că trebuie să stopam plata  facturilor care sunt disponibile până obţinem lămuriri despre ce se aplică”, a declarat epidemiologul-şef Anders Tegnell pentru cotidian.

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze pentru Reuters, însă a precizat pentru Dagens Nyheter că a facturat şase doze per flacon.

Şase doze de vaccin într-un flacon de la Pfizer

Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze, însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase şase doze cu ajutorul unei seringi speciale.

„Este inacceptabil. Dacă o ţară are mijloace doar pentru a extrage cinci doze, înseamnă că a primit mai puţine doze pentru acelaşi preţ”, a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom.

Suedia a cumpărat mai multe doze de vaccin decât are nevoie, prin intermediul programul comun de la nivelul Uniunii Europene, transferând dozele suplimentare Norvegiei, care nu este membră a blocului comunitar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s