Permisul De Conducere asigurarea auto şi condiţiile de călătorie în Marea Britanie pentru cetăţenii români

Condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat începând cu 1 ianuarie 2021.

Iată ce trebuie să știe despre Permisul De Conducere și Asigurarea Auto pentru cetățenii români care vor veni în UK ca turiști sau în vizită la prieteni sau familie.

Folosirea și preschimbarea permiselor românești și britanice sunt posibile în continuare, având în vedere că și România și Regatul Unit sunt semnatare ale Convenției de la Viena 1968 privind traficul rutier.


Autoritățile din Regatul Unit nu solicită obținerea unui permis internațional de conducere pentru deținătorii de permise românești, care se deplasează în scop turistic în această țară.
Cetățenii români care călătoresc spre România în baza unui permis britanic, vor trebui să se intereseze punctual cu privire la condițiile de utilizare în calitate turistică a permisului britanic prin statele tranzitate, până la intrarea în România, unele state solicitând de la 1 ianuarie 2021 prezentarea unui permis auto internațional.

(https://www.gov.uk/driving-abroad/international-driving-permit).


Asigurarea auto este obligatorie pe teritoriul Regatului Unit.
Începând cu data de 1 ianuarie 2021 este necesară prezentarea dovezii asigurării. Recomandăm contactarea asiguratorului dvs. înainte de călătoria în Regatul Unit, pentru a vă asigura că dețineți documentele necesare.
Sursa foto: Politia Romana

🇷🇴BREXIT 🇬🇧

De la 1 ianuarie 2021, condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat. Cetățenii români care vor efectua vizite în UK trebuie să acorde atenție unor aspecte precum asigurarea medicală și regimul medicamentelor.

Asigurare medicală


Conform prevederilor noului Acord privind relațiile viitoare dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, semnat la 30 decembrie 2020, aranjamentele privind asigurările de sănătate existente până la 31 decembrie 2020 se vor aplica în continuare.
Astfel, cetățenii europeni, inclusiv români, care se află într-un sejur temporar în Regatul Unit (spre exemplu: în scop turistic sau de afaceri) vor continua să beneficieze de asistența medicală de urgență pe baza cardului european de asigurări de sănătate (CEASS) / european health insurance card (#EHIC).
Cu toate acestea, pentru sejururi mai lungi, legislația Regatului Unit privind imigrația solicită călătorilor (cetățeni ai altor state) o taxă suplimentară pentru asistență medicală, drept condiție pentru eliberarea vizei de intrare pentru sejururi mai lungi de 6 luni. 🦊

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați: http://www.cnas.ro/page/brexit.html.

Regimul Medicamentelor
În ceea ce privește medicamentele pentru uzul personal al celor care se deplasează în Regatul Unit în calitate de vizitatori, se recomandă ca persoana în cauză să verifice cu medicul/ farmacistul care a prescris medicamentul statutul sau clasificarea acestuia în raport cu condițiile din UK.
Precizăm că, în cazul călătoriilor în scop turistic mai lungi de 3 luni, în care persoana respectivă deține medicamente cu prescripție restrictivă, aceasta va trebui să se obțină o autorizație specială.


Pentru clarificări punctuale, cetățenii interesați pot solicita informații înainte de călătorie la:
Drug and Firearms Licensing Unit
dflu.ie@homeoffice.gov.uk
0044 (0) 20 7035 6330

Detalii la http://www.mae.ro/node/54638

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s