Test Covid obligatoriu pentru cei care călătoresc în Anglia!!!


Începând cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 AM, toate persoanele care vor sosi în Anglia, pe cale aeriană, rutieră/ferată/maritimă au obligația să prezinte un test Covid-19 tip PCR negativ efectuat cel mult cu 72 de ore înainte de plecare.


Clarificări despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească testul și certificatul de testare vor fi publicate în curând de autoritățile britanice.


Guvernul de la Londra a adoptat această măsură cu valabilitate pentru teritoriul Angliei pentru următoarea perioadă până la încheierea actualei stări de lockdown, cu posibilitatea de extindere. Si guvernul Scoției are în analiză o măsură similară.


Minorii sub 11 ani vor fi exceptați de la măsura testării.
Operatorii de transport nu vor permite îmbarcarea călătoriilor în lipsa documentului de certificare a testării.
Vor fi exceptați de la această măsură călătorii care vin din zona comună de călătorie (restul Regatului Unit -Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), Irlanda, insulele Man, Jersey și Guernsey).


Pasagerii care nu respectă această măsură vor fi sancționați pe loc cu o amendă de 500 de lire sterline.
Totodată, se va menține obligația ca pasagerii care sosesc din țările care nu se află pe lista guvernului UK cu țările cu risc epidemiologic scăzut/ travel-corridors list (Detalii aici: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors ) să efectueze o perioadă de 10 zile de autoizolare la o adresă declarată înainte de/la sosire.


Reamintim că toate persoanele care călătoresc în Anglia trebuie să completeze formularul de localizare/passenger locator form disponibil la https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk .


Detalii despre măsura privind obligativitatea testului Covid-19 la intrarea în Anglia sunt disponibile pe pagina guvernului britanic la:
https://www.gov.uk/government/speeches/international-travel-update-11-january-2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s