Modernizare energetică pentru o unitate a Spitalului Județean Focșani

O unitate a Spitalului Județean din Focșani, județul Vrancea, va beneficia de o reabilitare energetică cu finanțare din partea FEDR.

Lucrarea la ambulatoriul de pediatrie va reduce consumul de energie pentru încălzire cu aproape 76 %, clădirea încadrându-se astfel în clasa B. Energia produsă din surse regenerabile va ajunge la 21,8 % din consumul total de energie primară al clădirii reabilitate.

Obiectivul proiectului este de a reduce costurile cu energia și de a spori confortul persoanelor care utilizează clădirea. Lucrările vor include izolarea clădirii, instalarea de sisteme de climatizare și modernizarea instalației de încălzire, de apă și de iluminat.

Contribuția FEDR se ridică la 497 000 EUR, costul total al proiectului fiind de 705 000 EUR. Finanțarea este acordată prin Programul operațional regional 2014-2020. Proiectul a demarat în aprilie 2018 și se estimează că va continua până la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

Sursa: https://ec.europa.eu/regional_policy/ro/newsroom/news/2020/03/20-03-2020-energy-upgrade-for-focsani-county-hospital-unit-romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s