ALEGERI LOCALE 2020 Când începe strângerea semnăturilor pentru candidații la primării ?

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat vineri calendarul alegerilor locale din 2020, după ce președintele României a promulgat legea privind stabilirea datei alegerilor pe 27 Septembrie, astfel partidele pot începe să strângă semnături pentru candidați de săptămâna viitoare.

Partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot începe, din 20 Iulie, strângerea de semnături pentru susținerea candidaţilor pentru Consilii Locale, Consilii Judeţene, Primari, Preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Primarul general al Capitalei.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se încheie pe 26 septembrie, la ora 7,00.

Pe 31 Iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, iar pe 2 august se va completa BEC cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor în numele organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în acest grup.

„Reamintim că desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor electorale depinde de respectarea de către formaţiunile politice, candidaţi şi alegători a tuturor normelor de protecţie sanitară impuse de autorităţile medicale competente”, precizează AEP.

Pentru candidaţii care au nevoie de suport în găsirea informaţiei şi documentaţiei am ataşat link-ul cu informaţii necesare oficiale, în care găsiţi şi formularele necesare depunerii candidaturii în secţiunea ALEGERI LOCALE 2020, accesând linkul de mai jos:

https://stiridevrancea.ro/alegeri-locale/

Sursa Foto: Facebook Olteniţa


NOTĂ: În cazul unui nou tur de scrutin, potrivit art. 39 alin. (1) lit. h) şi art. 101 alin. (3) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, acesta are loc la două săptămâni de la primul tur, respectiv în data de 11 octombrie 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s