Carantinarea/Izolarea nu va mai fi obligatorie

Pe pagina de socializare Facebook a senatorului Viorel Badea a apărut mesajul prin care se anunță că românii care se întorc în țară indiferent de țara de rezidență nu vor mai fi băgaţi la izolare.

„Începând de astăzi, Românii din afara ţării pot reveni acasă, indiferent de țara de domiciliu sau reședință, fără a mai fi supuși izolării sau carantinării”

„Am avut o discuție cu ministrul Sănătății și mi-a confirmat ca nu se mai impune izolarea. Mi-a confirmat Ministrul Sănătății cu nu va mai fi izolat nimeni. Se va ieși în scurt timp și cu o declarație în acest sens”, a scris senatorul.

„Practic, există intenția ca zilele acestea să se scoată de pe lista roșie o mare parte a statelor, în special din UE. Mai rămâneau două sau trei state din care nu puteai să intri fără izolare. Am luat legătura cu Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, pentru că sunt foarte multe presiuni motivate din comunități ca oamenii să se întoarcă acasă, iar el mi-a spus că, în urma deciziei CCR, precum că izolarea, carantinarea sau internarea obligatorie nu sunt constituționale, că nu pot fi aplicate prin ordin de ministru, toți românii se pot întoarce în țară fără obligativitatea de a se mai izola”, a declarat senatorul PNL Viorel Badea, potrivit Mediafax.

Măsura este valabilă şi pentru cei care se întorc din U.K sau Spania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s