Uncategorized

ISTORIA ROMÂNIEI MODERNE ŞI INDEPENDENTE ÎNCEPE ÎN MAI 1877

Războiul de Independență al României este numele folosit în istoria româniei pentru participarea Principatului Românesc la Războiul Ruso- Turc intre anii 1877–1878.
În urma acestui război, ROMÂNIA și-a obținut independența față de Imperiul Otoman, alături de Serbia și Muntenegru. Intre 4 si 16 aprilie 1877, România și Imperiul Rus, dupa îndelungi dezbateri, s-a semnat la București un tratat care permitea trupelor ruse să traverseze teritoriul țării în drumul spre Balcani, cu condiția respectării Integrității Teritoriale a României.

Inițial, până târziu în 1877, Rusia nu a dorit intrarea României în război, nedorind ca aceasta să participe la tratatele de pace pentru împărțirea teritoriilor, însă rușii s-au lovit de o puternică rezistență turcă, suferind pierderi grele în asalturi repetate, și neputând înainta în Balcani dincolo de trupele de 40.000 de soldați conduse de Osman Pașa, care se cantonaseră în cetatea Plevna.

În România a fost declarată mobilizarea trupelor. Aproximativ 120.000 de soldați au fost masați de-a lungul Dunării  pentru apărarea țării în fața unui eventual atac al turcilor. 

Imperiul Rus a declarat război Imperiului Otoman în aprilie 1877, iar trupele ruseşti au intrat în România pe la Ungheni, peste noul pod construit peste Prut, de Inginerul francez Gustave Eiffel.

Costul total, în bani, suportat de cetățenii României pentru Rāzboiul de Independență a fost estimat la 100 milioane lei in aur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

CENTRUL MEDI@

INFORMATII ZI DE ZI

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: