MARATONISTUL DIN ADJUDU VECHI, CARE ARE LA ACTIV 249 DE MARATOANE

Ilie Rosu din Adjudu Vechi are la activ 249 de maratoane şi în fiecare an face maratonul independenței pe 9 mai, de ziua Europei şi ziua declarării Independenței României.

Maratonul Independenței, Ediția a 5-a, se desfăsoară pe 9 mai, la Adjudu Vechi, cartier al Municipiului Adjud, județul Vrancea.

De ce la Adjud? Pentru că și aici sunt eroi care s-au jertfit în Războiul de Independentă desfăsurat în anii 1877-1878. Singurul loc unde ar fi putut alerga această cursă, dat fiind situația de în care ne aflăm datorită virusului COVID-19 şi datorită restricțiilor impuse de autorități, este locul în care s-a născut și a copilărit, unde îi este casa părintească.

Împreună cu 9 dintre vecinii lui, vor alerga simbolic, după intonarea imnului României, fiecare în curtea și în grădina lui, într-o cursă, numită și ea simbolic, Cursa Populară.

” Este mesajul pe care încercăm să îl transmitem în memoria eroilor care s-au jertfit pentru România, de-a lungul timpului” declară ILIE ROŞU pe pagina lui de facebook. Steagurile a 30 de tări pe care le-a purtat alături de drapelul României în maratoane, vor flutura la loc de cinste, în fata Muzeului maratonistului Ilie Rosu. Drapelele care amintesc de istoria militară a României, drapele maratoniste, vor flutura la start.

„Voi alerga maratonul pe ritmurile melodiei Dum, dum, dum, toba bate, care amintește de Războiul de Independentă. Voi alerga cu 4 drapele: drapelul României, drapelul Uniunii Europene, steagul Regelui Carol I și steagul dacilor” declara Ilie Rosu.

Sursa: https://www.facebook.com/ilie.rosu

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3976648589042932&id=100000934914869

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s