Uncategorized

MARATONISTUL DIN ADJUDU VECHI, CARE ARE LA ACTIV 249 DE MARATOANE

Ilie Rosu din Adjudu Vechi are la activ 249 de maratoane şi în fiecare an face maratonul independenței pe 9 mai, de ziua Europei şi ziua declarării Independenței României.

Maratonul Independenței, Ediția a 5-a, se desfăsoară pe 9 mai, la Adjudu Vechi, cartier al Municipiului Adjud, județul Vrancea.

De ce la Adjud? Pentru că și aici sunt eroi care s-au jertfit în Războiul de Independentă desfăsurat în anii 1877-1878. Singurul loc unde ar fi putut alerga această cursă, dat fiind situația de în care ne aflăm datorită virusului COVID-19 şi datorită restricțiilor impuse de autorități, este locul în care s-a născut și a copilărit, unde îi este casa părintească.

Împreună cu 9 dintre vecinii lui, vor alerga simbolic, după intonarea imnului României, fiecare în curtea și în grădina lui, într-o cursă, numită și ea simbolic, Cursa Populară.

” Este mesajul pe care încercăm să îl transmitem în memoria eroilor care s-au jertfit pentru România, de-a lungul timpului” declară ILIE ROŞU pe pagina lui de facebook. Steagurile a 30 de tări pe care le-a purtat alături de drapelul României în maratoane, vor flutura la loc de cinste, în fata Muzeului maratonistului Ilie Rosu. Drapelele care amintesc de istoria militară a României, drapele maratoniste, vor flutura la start.

„Voi alerga maratonul pe ritmurile melodiei Dum, dum, dum, toba bate, care amintește de Războiul de Independentă. Voi alerga cu 4 drapele: drapelul României, drapelul Uniunii Europene, steagul Regelui Carol I și steagul dacilor” declara Ilie Rosu.

Sursa: https://www.facebook.com/ilie.rosu

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3976648589042932&id=100000934914869

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

CENTRUL MEDI@

INFORMATII ZI DE ZI

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: