L. ORBAN – VREM SĂ CREĂM FONDUL NAŢIONAL DE INVESTIŢII, DUPĂ MODELUL POLONEZ

Premierul României Ludovic Orban a declarat că guvernul intenţionează să creeze un fond naţional de investiţii după modelul celui din Polonia. Capitalizarea fondului s-ar face iniţial din fonduri publice, urmând ca mai apoi să fie listat la bursă.

„Nu în ultimul rând ne gândim la construcţia unui fond de investiţii. Avem un model care a funcţionat foarte bine, un fond de investiţii dezvoltat de polonezi, care a plecat cu o capitalizare iniţială de stat, a fost listat pe bursă, şi a permis practic achiziţia de acţiuni la fondul de investiţii de către sectorul privat. Îl gândim ca un instrument de dezvoltare a anumitor activităţi”, a declarat Orban.

L. Orban intră în contradicţie cu pozitia luată în momentul când liderul PSD LIVIU DRAGNEA propunea crearea unui FOND SUVERAN DE DEZVOLTARE ŞI INVESTIŢII.

Proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) care se va ocupa atât de dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase, cât şi de administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit fusese propus de liderul PSD LIVIU DRAGNEA în 2018.

„Acest Fond de Investiţii funcţionează în alte ţări din Europa şi din lume şi a ajutat la dezvoltarea infrastructurii. Va genera foarte multe locuri de muncă si va contribui la dezvoltarea economică”, declara Liviu Dragnea în 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s