VICTORIE PENTRU KOVEŞI. A CÂŞTIGAT LA CEDO PROCESUL PRIN CARE A CONTESTAT REVOCAREA DIN FUNCŢIA DE ŞEF AL DNA

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au hotarât că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă şi lipsită de motivaţie. Magistraţii au ajuns la concluzia că fosta şefă a DNA nu a avut cum să conteste decizia.

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă şi că fosta şefă a DNA nu a avut posibilitatea să conteste decizia.

Mai mult, CEDO spune că dreptul la liberă exprimare i-a fost încălcat.

Laura Codruţa Kovesi a atacat în decembrie 2018 la CEDO, decizia prin care a fost revocată din funcţia de Procuror-şef al DNA. În plângerea făcută se arăta că au fost atacate drepturile omului.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională.

Potrivit lui Koveşi, decizia C.C.R. nu a putut fi contestată, inexistenţa unei căi de atac fiind stabilită de însăşi motivarea Deciziei Curţii Constituţionale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s