Încă un pas în exploatarea gazelor din Marea Neagră, în perimetrul Neptun Deep.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am făcut astăzi un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră, în perimetrul Neptun Deep.

Semnarea documentului de către Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz este angajamentul ferm pentru dezvoltarea gazoductului Tuzla-Podișor și pentru decizia finală de investiții estimată la 4 miliarde de euro, așteptată în vara acestui an. Avem în vigoare legea offshore, un cadru favorabil investițiilor în energie, și pregătim dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor ce vor fi valorificate din Marea Neagră. Construirea conductei de transport gaze naturale pe direcția Tuzla–Podișor face posibil ca gazele din Marea Neagră să intre în sistemul național de transport și să ajungă astfel la operatorii economici și la gospodăriile din localitățile racordate la sistem, declară Nicolae Ciucă.


Preocuparea pentru creșterea securității energetice a României și pentru asigurarea energiei la costuri accesibile cetățenilor și mediului de afaceri rămâne un obiectiv extrem de important al Guvernului. Am disponibilizat resurse naționale și europene, am încurajat investiții pentru creșterea capacității de producție și dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei, am promovat soluții pentru dezvoltarea de noi proiecte în domeniul energiei regenerabile. În perioada imediat următoare, punem în transparență proiectele finanțate prin Planul REPowerEU, cu o alocare disponibilă României de aproximativ 1,4 miliarde de euro, explică Ciucă.

Ceea ce am reușit să facem în acest domeniu în ultimul an, dovedește că România are resursele, forța de muncă și potențialul să performeze în sectorul energetic, să asigure cetățenilor și economiei necesarul de consum, la costuri cât mai accesibile, a incheiat prim ministrul Ciucă.

Sursa: Guvernul României

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s