Medalii de aur pentru Mircea Croitoru și Victor Sterpu, la Open-ul de judo de la Varșovia!

Prima categorie din concurs, cea de 81 kg, a fost o remiză pentru publicul gazdă, deoarece l-a avut pe medaliatul cu aur și favoritul casei în 2020, Damian STEPIEN, l-a înfruntat pe Victor STERPU (MDA), care participa pentru prima dată la această categorie. Deși s-a luptat cu favoritul polonezilor datorită locului unde se desfășoară competiția, Varșovia, Sterpu a trecut la osae komi, un procedeu recunoscut, pentru a-și asigura victoria.

„Aceasta este o mișcare permanentă, până la -81 kg, greutatea mea este chiar peste, așa că a fost prea mult de tăiat pentru a rămâne în competiție la categoria 73 kg”, a transmis Sterpu înaintea startului competiției.

Sursa foto: http://www.eju.net
Sursa foto: http://www.eju.net
Sursa foto: http://www.eju.net
Sursa foto: http://www.eju.net

Reintrat după o accidentare ce l-a ținut departe de tatami circa trei luni, Mircea Croitoru a câștigat puternicul Open de Judo de la Varșovia, în stil de mare campion.

Sursa foto: http://www.eju.net

Croitoru și-a învins toți adversarii de la categoria + 100 de kilograme prin ippon, ultimul pe listă fiind campionul Slovaciei, Marius Fizel, pe care l-a bătut în finală după două minute de luptă.

A fost un concurs tensionat și destul de egal, până când Croitoru și-a aruncat adversarul cu o soto gari pentru victorie.

Sursa foto: http://www.eju.net

Medaliile de bronz au revenit lui Wesley GREENIDGE (GBR) și Mohammed LAHBOUB (MAR).

Sursa foto: http://www.eju.net

Mircea Croitoru este component al Lotului Olimpic de judo al României de la Oradea, iar azi a fost asistat la tatami de tinerii antrenori Dan Fâșie și Bodo Roland

Surse:

http://www.eju.net

http://www.frjudo.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s