Se propune modificarea grilei de salarizare pentru funcționarii publici și personalul contractual din Primăria Municipiului Focșani și din instituțiile subordonate.

Primarul municipiului Focșani, va propune modificarea grilei de salarizare pentru funcționarii publici și personalul contractual din Primăria Municipiului Focșani și din instituțiile subordonate.
Prin acest proiect prezentat de primarul Misăilă se propun să fie majorate salariile de bază pentru funcțiile de execuție și să fie realizată o reducere a salariilor de bază pentru funcțiile de conducere.
În urma întalnirii și în urma discuțiilor avute cu reprezentanții sindicatelor despre aceste modificări prin care vrem să diminuăm coeficienții de salarizare astfel încât să ținem cont de nivelul salariului minim pe economie stabilit pentru 2023, menționează Misăilă.

Modificări care vor permite să creștem salariile pentru angajații cu venituri mici, în funcție de postul ocupat la Primăria Municipiului Focșani sau la instituțiile subordonate.

În cadrul întâlnirii am atras atenția că, la modificarea grilei de salarizare și stabilirea coeficienților, trebuie să ținem cont și de posibilitățile bugetului local deoarece trebuie să asigurăm plata salariilor precum și a celorlalte cheltuieli de funcționare până la sfârșitul acest an.
Nu putem tăia bani din bugetul propus pentru investiții și să îi direcționăm pentru majorarea salariilor. Nu putem să majorăm salariile iar apoi să nu mai avem bani să le plătim, spune primarul Misăilă.
Am inițiat acest proiect în urma refuzului consilierilor PNL-USR de a plafona salariile la nivelul lunii decembrie 2022. O soluție care ar fi permis ca Primăria Municipiului Focșani să facă o economie de aproximativ 8,7 milioane de lei. Bani care puteau fi folosiți pentru cofinanțarea unor proiecte de interes local, afirmă Cristian Valentin Misăilă.

Sursa: Primăria Municipiului Focşani

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s