Nu se va introduce impozit de 1% pe cifra de afaceri – Asigură Guvernul Ciucă!

Cota unică de impozitare are efecte benefice asupra economiei, iar guvernul pe care îl conduc nu are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri, anunță premierul Nicolae Ciucă.

Aceasta a fost una dintre concluziile întâlnirii pe care am avut-o, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederației Patronale ”Concordia”. Această asociație este un important partener social al executivului, companiile membre generând o cotă cumulată de 30% din PIB-ul României, menționează acesta.

Le-am prezentat soluțiile pe care le avem la nivel guvernamental pentru problemele pe care mi le-au semnalat: deficitul de forță de muncă se poate acoperi atât prin eficientizarea procedurilor de recrutare a lucrărilor din afara UE, cât și prin programe active de stimulare a inserției pe piața muncii a cetățenilor români. De asemenea, vom identifica resursele necesare continuării programului Kurzarbeit, destinat sectoarelor afectate de invadarea Ucrainei de către Rusia, spune Ciucă.

I-am asigurat pe reprezentanții organizației patronale că vom continua programele guvernamentale de protejare a cetățenilor și a economiei de efectele crizei energetice. Avem resursele financiare pentru a susține măsurile de plafonare a tarifelor și avem în plan proiecte ample de modernizare și dezvoltare în domeniul electricității, pe tot parcursul de la producție până la furnizare, încheie premierul Ciucă.

Sursa:

https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s