Singurul primar de A.U.R. din Vrancea a decis să se alăture P.N.L.

Update/ Raspuns oferit de primarul Nicolae Damian pentru StirideVrancea

Într-un raspuns dat articolului, Nicolae Damian a ținut să precizeze:

Am avut Vineri, 17 iunie 2022, o discuție cu deputatul George Badiu care m-a întrebat dacă m-am întâlnit recent cu șefii PNL Vrancea. I-am confirmat faptul că am avut o convorbire cu președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea în biroul acestuia pe subiectul investițiilor necesare comunei Pufești. I-am explicat domnului deputat George Badiu că, după părerea mea, pentru a se concretiza sprijinul pentru aceste proiecte de investiții prioritare pentru locuitorii comunei Pufești ar fi necesar să avem împreună o întâlnire cu președintele Cătălin Toma. Menționez că deputatul George Badiu s-a arătat foarte reticient față de o asemenea întâlnire, precizând că nu are ce negocia cu președintele Cătălin Toma, având în vedere că se află în stadii avansate cu demesurile pe care le-a inițiat în legătură cu suspendarea din funcții a 5 primari PNL. După această discuție deputatul George Badiu mi-a relatat că un sondaj de opinie de care are cunoștință eu aș fi perceput de locuitori ai comunei Pufești ca fiind arogant și că am scăzut în preferințele electorale. Moment în care i-am precizat că nu este nici o problemă, ușa este deschisă…A urmat postarea pe contul de facebook a deputatului George Badiu. În legătură cu aceasta țin să precizez că nu m-am alăturat PNL. De asemenea referirile deputatului George Badiu din postarea sa pe facebook la directorul Școlii Gimnaziale Pufești nu au absolut nici o legătură cu adevărul. Întrucât așa cum se știe postul adus în discuție a fost ocupat prin concurs organizat la nivel național, la care a avut dreptul să participe oricine a dorit. Este posibil ca din cauza acestor referiri deputatul George Badiu să aibă de dat explicații în justiție în cadrul unui proces ce va fi deschis în perioada următoare. Eu nu m-am înscris în alt partid şi nici nu s-au făcut presiuni asupra mea de a trece la alt partid. Sub nicio formă nu poate fi vorba de negocierea unor avantaje personale, iar ceea ce scrie în comunicatul AUR postat pe Facebook mă determină să închei orice colaborare cu acest partid. Rămân membru.

Nu imi dau demisia. Comuna Pufeşti are nevoie de proiecte, de sprijin, nu de scandaluri”, încheie Damian.

Știrea principală:

Ales primar pe listele A.U.R. , primarul Nicolae Damian a hotărât să se alăture Partidului Național Liberal, unul din motive, probabil lipsa de fonduri de la Județ, l-a determinat să se alăture P.N.L., rămâne de urmărit o declarație a primarului cu motivul pentru care a decis să lase echipa AUR de Vrancea.

Anunțul a venit astăzi și a fost făcut de George Badiu, președintele Organizației Județene Vrancea – A.U.R.

„Începând de astăzi, primarul AUR Pufești, Damian Nicolae, a abandonat partidul pe listele căruia a fost ales și a decis să se alăture PNL, partid ce i-a promis că îl va sprijini pentru un al doilea mandat în 2024.
Bănuim că această mișcare are legătură cu postul de director de școală, post în care a fost numită prietena sa, dar și cu promisiunile de alte avantaje financiare, promisiuni făcute de PNL Vrancea.
Cetățenii comunei Pufești sunt îndreptățiți să știe care sunt dedesubturile acestei mutări a primarului la alt partid, un partid numit liberal, specializat în trafic de influență și alte infracțiuni de corupție.
Pe de altă parte, sondajul de opinie făcut recent în comună arată o prăbușire a încrederii cetățenilor în primarul Damian, din cauza aroganței sale și lipsei de transparență decizională”, George Badiu.

Acesta închide prin a asigura electoratul că în 2024 partidul A. U. R. va avea un candidat mai serios la Pufești.
Cu scuzele de rigoare,
Conducerea filialei județene AUR.

Damian este singurul candidat A. U. R. ales în județul Vrancea și deține unul din cele 3 posturi de primar obținute de partidul A. U. R. la nivel național, la alegerile din 2020.

Dacă Damian va demisiona își va pierde mandatul de primar, iar dacă va fi dat afară din partid își va păstra funcția.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s