ANAF anunță o amplă operațiune de control la persoane fizice.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a anunțat o amplă operațiune de control în toată țara.

Începând cu 1 iulie, ANAF-ul va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice.

Este o jignire pentru oamenii cinstiți, care muncesc din greu, uneori de dimineața până seara, când cineva care nu a muncit o oră și nu a plătit niciun impozit își cumpără case „care se învârt după soare” sau mașini exorbitant de scumpe.

Este la fel de nedrept și ca agenții economici care, în marea majoritate, își derulează afacerile corect, plătesc la timp taxele și impozitele, să asiste la îmbogățirea nemeritată a unor patroni care fac evaziune fiscală și folosesc „angajați la negru”.

Trebuie să fim realiști și să înțelegem că aceste discrepanțe dăunează nu doar bugetului de stat, ci creează și frustrări profunde la nivelul societății, reprezentând modele de comportament anti-civic care prezintă riscul de a deveni endemice.

Avem peste tot exemple de „șmecheri” care sfidează cu opulența și luxul afișate, cu sumele de bani pe care le cheltuie în mod ostentativ, dar care, la o cercetare mai amănunțită, declară și plătesc impozite pe venituri foarte mici, uneori chiar inexistente.

În această zonă se vor concentra controalele noastre, să identificăm dacă averile acumulate sunt în concordanță cu veniturile obținute și fiscalizate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s