A7 (Autostrada Moldova) a intrat în linie dreaptă!

Am semnat astăzi două contracte deosebit de importante pentru finanțarea și construcția primului Tronson al A7, anunța astăzi, Cristian Pistol, director general al CNAIR.

Primul este contractul de finanțare care permite practic asigurarea resurselor financiare pentru construcția celor 63,25 km ai întregii autostrăzi Ploiești-Buzău, spune Pistol.

Acesta a mai precizat, încă o dată, despre valoarea contractului finanțat prin PNRR, care este de peste 3,8 miliarde de lei (fără TVA), sumă care va face posibilă construcția celor 3 loturi ale autostrăzii Moldovei.
Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) – 21 de km;
Lotul 2 (Mizil – Pietroasele) -28,35 de km;
Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău) -13,90 km.

Cel de al doilea contract semnat astăzi este practic primul pas pentru construcția efectivă a unui lot al acestei autostrăzi, a continuat acesta.

Lotul 2, Mizil – Pietroasele va avea o lungime de 28,35 km și va trebui construit în 20 de luni de Asocierea de constructori români și bulgari, SC CONI SRL – TRACE GROUP.
Cu o valoare de 1,249 miliarde lei, fără TVA, construcția este finanțată prin PNRR.
Pe traseu vor fi construite inclusiv 20 de poduri.
Contractul prevede și o perioadă de garanție de 120 de luni.

După finalizarea celor trei loturi, Autostrada Ploiești – Buzău va contribui la reducerea timpului de deplasare între localitățile Ploiești și Buzău și va asigura implicit o mai bună conectivitate la nivel regional.

Vreau ca până la sfârșitul acestui an toate tronsoanele A7, finanțate prin PNRR, cu o lungime totală de 320 de km să aibă constructori desemnați, a încheiat Directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

În aceeași notă a continuat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a dat termen celor de la CNAIR, sfârșitul anului 2022 pentru semnarea tuturor contractelor pentru A7 (13 Contracte în total), Sorin Grindeanu a spus că nu așteaptă anul 2023, an care este termen limită în PNRR, pentru semnarea de contracte.

https://fb.watch/dvgHf39dM4/

SURSA: CNAIR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s