ETAPA AUTORECENZĂRII S-A PRELUNGIT!Datorită interesului foarte mare acordat autorecenzării, cei care nu au apucat până acum să completeze chestionarul online mai au la dispoziție 2 săptămâni, anunță institutul național de statistică.

Te mai poți autorecenza online pe http://www.recensamantromania.ro până pe 27 mai!

Ca și până acum, autorecenzarea se poate face acasă sau într-unul dintre punctele de autorecenzare asistată.

Etapa dedicată interviurilor față în față a fost reprogramată pentru perioada 31 mai – 17 iulie.

Deși anunțată spre final, autorecenzarea online pe portalul pus la dispoziție continuă.

Dupa aproape două luni avute la dispoziție, până în acest moment la etapa de autorecenzare online din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor, I. N. S. a colectat peste 8,4 milioane de chestionare, după cum afirmă președintele Tudorel Andrei, în conferința de presă susținută cu prilejul prelungirii perioadei de recenzare online, videoconferință care poate fi văzută în link-ul de mai jos:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=544332783709533&id=100066895992602

În aceeași conferință Tudorel Andrei a mai declarat faptul că în ultimele zile de recenzare au fost peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi.


La operațiunea de recenzare aveți posibilitatea de a răspunde la întrebări în 16 dintre cele 20 de limbi materne ale minorităților din România.
Platforma de recensământ este extrem de solicitată în aceste zile, drept care se recomandăm să alegeți perioadele mai puțin intense ale zilei (dimineața devreme sau seara târziu) pentru a evita blocarea ei sau întârzierea completării.

La acest recensământ puteți răspunde la întrebări legate de ETNIE și LIMBA MATERNĂ, acestea fiind esențiale în elaborarea politicilor publice din următorii 10 ani, respectiv păstrarea drepturilor colective ale minorităților naționale.

Începând din 31 mai și până pe 17 iulie se va desfășura etapa interviului față în față, cu recenzor, pentru cei care nu au participat la autorecenzare sau nu au completat un chestionar validat.

Recensământul este obligatoriu, iar sustragerea de la participarea la una dintre etape – autorecenzare online sau interviu față în față, cu recenzor – se penalizează conform legislației în vigoare.

Sursa: INS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s