Viktor Orbán a câștigat al patrulea mandat consecutiv ca prim-ministru al Ungariei.

Viktor Orbán a câștigat al patrulea mandat consecutiv ca prim-ministru al Ungariei.

Aseară, lumea striga „Viktor, Viktor” – așa l-au întâmpinat pe Orbán în timp ce acesta se adresa susținătorilor partidului său, Fidesz, după ce era evidentă vicroria.

https://m.facebook.com/orbanviktor/videos/3191684384448530/

Cu aproape 86% din voturi numărate duminică seara, Fidesz era pe cale să-și mărească majoritatea parlamentară prin câștigarea a 135 de locuri în parlamentul de 199 de membri, zdrobind un bloc de opoziție format din șase partide, care s-a unit pentru a forma un front comun menit să-l detroneze Orbán, așa cum arăta presa de carton din România, ce cântă la unison când nu e pe placul occidentului.

Partidul de guvernământ și-a păstrat majoritatea de două treimi, ceea ce i-a permis să remodeleze politica socială a Ungariei în cei 12 ani de putere.

Procentul de vot popular a fost de 53,7% pentru Fidesz la 34,4% pentru gruparea de opoziție United for Hungary , condusă de Péter Márki-Zay, care a recunoscut înfrângerea duminică seara.

„Întreaga lume poate vedea că marca noastră de politică creștin-democrată, conservatoare, patriotică a câștigat”, a spus Orbán – cu membri cabinetului său în spate – în fața mulțimii.

„Trimitem Europei un mesaj că acesta nu este trecutul, acesta este viitorul.”

Orbán a făcut referire, de asemenea, la criticile adresate lui de către Zelenski, care l-a contestat în mod repetat pe liderul maghiar din cauza lipsei de sprijin percepută și a lipsei de dorință de a-l condamna personal pe aliatul său apropiat Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei .
Această victorie este una de reținut, poate chiar pentru tot restul vieții noastre, pentru că am avut cea mai mare alianță de învins, stânga de acasă, stânga internațională, birocrații de la Bruxelles, banii imperiului Soros, mass-media internațională și chiar și președintele ucrainean în cele din urmă”, a spus el mulțimii de oameni adunate.

Opoziţia s-a plâns, de asemenea, că Fidesz are un avantaj enorm în cheltuielile electorale şi comunicare. A spus că are aproximativ 2.000 de panouri publicitare electorale în toată țara, până la 20.000 pentru partidul de guvernământ.

Akos Hadhazy, un deputat al opoziției, a declarat: „Orbán poate trimite oricare dintre minciunile sale maghiarilor. Chiar dacă angajăm cei mai buni experți în comunicare, guvernul va câștiga întotdeauna aceste curse, deoarece își pot transmite mesajele la mult mai mulți oameni decât putem noi.”

Chiar înainte de închiderea sondajelor, oponenții au atras atenția asupra unei posibile fraude ale alegătorilor – a cărei posibilitate a determinat Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) să trimită o echipă de 200 de observatori electorali.

Analiștii pro occidentali au prezis că United for Hungary trebuie să câștige cu aproximativ 5% mai mult din votul popular decât Fidesz pentru a avea șansa de a obține o majoritate parlamentară.

Temerile de fraudă au fost alimentate înainte de ziua scrutinului, după ce un număr mare de buletine de vot – cele mai multe dintre ele despre care se spune că ar fi pentru candidații opoziției – au fost găsite parțial arse într-un sac la o groapă de gunoi, săptămâna trecută, chiar în Transilvania, unde mulți etnicii maghiari au dublă cetățenie și drept de vot.

Victoria Fidesz a venit după o prezență ridicată la vot – un factor pe care experții au estimat că ar ajuta partidul de guvernare – în ciuda temperaturilor reci și a vremii de iarnă.

Al patrulea mandat al lui Orbán, care va deveni al cincilea în general, ar putea reprezenta, de asemenea, o posibilă enigmă pentru NATO și UE, pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la atitudinea Ungariei față de invadarea Ucrainei de către Rusia și dacă este un partener de alianță de încredere.

Reamintim că, și la alegerile din Turcia din 2018, o parte din presa din România, au difuzat zile-n șir că Erdogan pierde alegerile. S-a dovedit un fals.
Zilele trecute, aceeași parte din așa zisă presă din România, l-a umflat tot fals pe contracandidatul lui Orban.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s