Senatul a respins ieri, 14 martie, propunerea AUR privind impozitarea pensiilor speciale, care sunt mai mari decât salariul președintelui României.
AUR a arătat că această inițiativă reprezintă singura cale pentru a impozita pensiile speciale, care nu încalcă dispozițiile constituționale, având în vedere că de-a lungul timpului s-a vehiculat ideea că aceste pensii nu pot fi anulate din cauza componenței de contributivitate.

După votul din Senat, legea va merge la Camera Deputaților, cameră decizională.
În martie 2020, Claudiu Năsui- USR, în plină campanie de cucerire a românilor, avea propunerea de tăiere a acestor venituri, una din măsurile pe care le specifica era și impozitarea cu 90% a lor, dar se pare că această măsură a fost uitată după ce acesta a devenit parlamentar.
Încă o păcăleală la adresa românilor din partea partidului USR!
Dovada mai jos:
Postare Facebook Claudiu Năsui:
https://www.facebook.com/1094773083945512/posts/2774184076004396/
Pensii speciale în vreme de pandemie: 1.62 miliarde de lei în doar primele două luni ale anului.

Am vorbit de multe ori despre desființarea pensiilor speciale, sau măcar impozitarea lor cu 90%. În perioada aceasta de pandemie, statul ne zice că „nu este spațiu fiscal” ca să investim în sănătate sau să ajutăm economia. Dar să ne uităm la cât cheltuie același stat român pentru pensii speciale. Acolo, politicienii par să găsească întotdeauna bani.
Să ne uităm în ianuarie și februarie 2020 cât am cheltuit pe pensii speciale. În total, peste 1,6 miliarde de lei din banii noștri luați prin taxe și impozite, s-au dus în pensii speciale. Pensii care nu respectă principiul contributivității, stabilite din formule speciale.
Dacă banii aceștia ar fi fost investiți în sistemul medical am fi fost într-o situație mai bună acum.
Dar haideți să ne gândim cum ar putea arăta România, cum ar putea arăta spitalele noastre, dacă zecile de miliarde de lei cumulate de până acum în aceste pensii ar fi fost folosite pentru investiții sau pentru a ajuta economia.
USR se luptă din 2017 pentru a elimina pensiile care nu respectă principiul contributivității, însă metehnele vechi nu dispar așa ușor, mai ales când există interes direct.
Anul acesta, PSD și PNL au făcut tot ce au putut ca să blocheze desființarea pensiilor speciale. Au înlăturat proiectul USR din parlament prin comasarea sa cu un alt proiect al PNL, neconstituțional și care nu se atinge de 90% din pensiile speciale. Evident, acum acel proiect este blocat la CCR cu toate șansele să pice. Cât să spună „Noi am încercat”. Este fals. Nu au încercat, au jucat teatru. shorturl.at/JLMZ1
Nu este momentul pentru dezbateri procedurale. Acum este momentul să arătăm românilor că cei care iau decizii în numele lor chiar îi reprezintă.
Guvernul poate desființa, mai ales în perioada aceasta pensiile speciale și folosi banii pentru sănătate sau pentru sprijinirea economiei.
De aceea, cerem eliminarea imediată a tuturor pensiilor speciale, sau impozitarea lor cu 90%, și direcționarea banilor în investiții care să ne ajute pe toți să ne revenim din această criză.
Acum este momentul pentru reforme curajoase: acum trebuie să acționăm în interesul fiecărui român, spunea Năsui într-o postare din 2020.