Putin ordonă forțelor ruse să pună în alertă forța nucleară

Putin ordonă armatei ruse să fie în alertă cu Forța Nucleară, în scopul descurajării unor eventuale atacuri NATO.
Mișcarea vine ca răspuns la retorica „ostilă” a înalților oficiali ai NATO, a explicat președintele Rusiei.

Președintele Vladimir Putin a plasat duminică forțe strategice de descurajare ale țării în alertă „specială” , anunțând această mișcare în timpul unei întâlniri cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și șeful statului major Valery Gerasimov.

„Țările occidentale nu iau doar acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în zona economică. Vorbesc despre sancțiunile ilegitime de care toată lumea le cunoaște bine. Cu toate acestea, oficialii de rang înalt ai principalelor țări NATO fac și ei declarații agresive împotriva țării noastre”, a declarat Putin.

Forțele de descurajare ale Rusiei includ diverse arme strategice, atât nucleare, cât și convenționale, care pot fi folosite atât pentru apărare, cât și pentru atac. Conform definiției militare a Rusiei, forțele sunt menite să „descurajeze agresiunea împotriva Rusiei și a aliaților săi, precum și pentru a învinge agresorul, inclusiv într-un război cu utilizarea armelor nucleare”.

Mișcarea vine pe fondul ofensivei în desfășurare a Rusiei în Ucraina vecină, lansată de Moscova pe 24 februarie. Operațiunea militară a urmat recunoașterii oficiale de către Rusia a Republicilor Populare separatiste Donețk și Lugansk, care s-au despărțit de Kiev în 2014.

Ofensiva a provocat o consecință internațională masivă, Occidentul lansând un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei, acuzând-o de un atac „neprovocat” . Noile restricții au variat de la sancțiuni personale împotriva oficialilor de rang înalt, inclusiv președintelui Rusiei, până la vizarea sistemului financiar al țării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s