Roman Abramovici, proprietarul miliardar al lui Chelsea „Interzis” în Marea Britanie

Roman Abramovici, proprietarul miliardar al lui Chelsea „a fost interzis” în Marea Britanie”… deoarece este numit unul dintre „suporterii cheie” ai regimului lui Vladimir Putin.

Miliardarul nu a fost văzut de luni de zile pe Stamford Bridge, casa clubului său de fotbal din Premier League, din sud-vestul Londrei.

El a renunțat la cererea pentru o nouă viză, după ce s-au raportat întârzieri în cererea sa ca urmare a criticilor aduse oligarhilor ruși în urma otrăvirilor de la Salisbury.

Potrivit The Sun, surse înalte de securitate spun acum că este puțin probabil ca bărbatului de 55 de ani să i se permită vreodată să locuiască din nou în Marea Britanie.

Oficialii de la imigrare au primit instrucțiuni pentru a face imposibil ca domnul Abramovici – care deține un conac de 125 de milioane de lire sterline lângă Palatul Kensington – să se stabilească în Marea Britanie.

Cazul lui Abramovici se spune că este tratat de „Unitatea de cazuri speciale” a Ministerului de Interne.

Aceasta vine după ce Roman Abramovici a fost numit marți de parlamentari ca fiind unul dintre cei 35 de oligarhi identificați de liderul opoziției ruse Alexei Navalny drept unul dintre „factorii cheie” ai „cleptocrației” conduse de președintele țării, Vladimir Putin.

El neagă vehement că este aproape de Kremlin sau că a făcut ceva care ar merita să i se impună sancțiuni – întrucât Marea Britanie a încercat să impună sancțiuni Rusiei pe fondul tensiunilor în creștere cu Ucraina.
În 2018, Abramovici a devenit cetățean israelian, permițându-i să intre în Marea Britanie timp de până la șase luni.

Acesta și-a folosit pașaportul israelian în octombrie anul trecut, pentru a face o vizită la Londra.

Cu toate acestea, o sursă de rang înalt a declarat pentru The Sun că orice încercare a oligarhului de a solicita o viză permanentă va fi „aproape sigur respinsă”.

Abramovici are o avere estimată la 8,4 miliarde de lire sterline.

Pe lângă portofoliul său imens de proprietăți, el deține și o serie de superyacht-uri, inclusiv Solaris de 450 de milioane de lire sterline, care are un sistem de detectare a rachetelor.

Domnul Abramovici nu a deținut niciodată cetățenia Marii Britanii el a câștigat banii vânzând bunuri achiziționate de la stat după destrămarea Uniunii Sovietice.

Se spune că miliardarul nu a mai fost văzut de luni de zile la clubul său de fotbal din Londra, Stamford Bridge.

El a ajuns la Chelsea în 2003 și a transformat echipa din adversari din afară într-un gigant din Premier League, cu ajutorul lui Jose Mourinho.
Cea mai mare parte a averii britanice a lui Abramovici se găsește la Evraz, un gigant siderurgic și minier cotat la bursa londoneză.
Marți, în Camera Comunelor, parlamentarul liberal-democrat Layla Moran a citit o listă care conținea numele lui Abramovici alături de alți oligarhi, inclusiv investitorul lui Arsenal Alisher Usmanov.

Proprietarul lui Chelsea, Roman Abramovici, ai cărui bani au transformat clubul într-o putere de fotbal.

Secretarul de Externe Liz Truss a refuzat să spună dacă domnul Abramovici va fi sau nu vizat de sancțiuni, dar a sugerat că alții vor fi sau nu.
„Avem o listă lungă de complici la acțiunile conducerii ruse”, a spus ea.

„Dacă Rusia refuză să-și retragă trupele, putem continua să creștem presiunea, vizând mai multe bănci, elite și companii importante.
„Este vorba de a-i provoca dureri lui Putin și de a degrada sistemul economic rus în timp, vizând oamenii apropiați de Putin. Ceea ce trebuie să facem este să o facem cât mai dureroasă.

Domnul Johnson a purtat ieri discuții cu personalități înalte ale orașului despre modalități de a strânge șuruburile afacerilor și persoanelor din Rusia cu legături cu Kremlinul.

Premierul a declarat pentru parlamentul britanic că Guvernul „Merge înainte” următorul val de sancțiuni care „va opri toate băncile rusești, toți oligarhii, toți indivizii ruși care strâng bani pe piețele londoneze”.
De asemenea, miniștrii elaborează planuri pentru a opri împrumuturile de la Kremlin pe piețele financiare din Marea Britanie.
Deputatul conservator Bob Seely a spus că „valul de bani murdari” care intră în Marea Britanie din Rusia „dăunează” țârii.

Liderul laburist Sir Keir Starmer a spus că este timpul să punem capăt „erei imunității oligarhilor” și să ne asigurăm că „această țară nu va mai fi casă pentru prada lor”.
Dl Johnson a recunoscut nerăbdarea multora de a se mișca mai repede, dar a spus că este vital ca acest lucru să se facă pe o bază internațională coordonată.

„În ceea ce privește toate aceste măsuri, este foarte important să ne amintim că ele sunt mai eficiente atunci când toate centrele financiare lucrează împreună și asta este ceea ce Regatul Unit a organizat”, a spus el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s