Noi propuneri de tarife la energia electrică și gaze naturale/ Măsurile se vor aplica pe o perioada de un an

Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat astăzi, 24.02. 2022, noi măsuri de protejare a populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.


Măsurile vor fi aplicate timp de un an pentru a garanta predictibilitatea și stabilitatea de care cetățenii și mediul de afaceri au nevoie.
Consumatorii casnici de electricitate din opt milioane de locuințe vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor. Măsuri similare sunt destinate și consumatorilor de gaze naturale.
IMM-urile, instituțiile publice, spitalele, școlile, grădinițele, lăcașurile de cult, primăriile, universitățile, ONG-urile vor beneficia de scheme separate de sprijin atât pentru consumul de electricitate, cât și pentru cel de gaze naturale.
Totodată, ne-am asigurat că România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.


Avem în vedere și alte măsuri suplimentare a căror aplicare, de la 1 aprilie 2022, să ofere protecție populației și mediului de afaceri, care, timp de un an, vor avea o stabilitate a prețurilor. Când situația va reveni la normal, vom fi pregătiți cu o piață funcțională și investiții semnificative pentru a crește producția energetică a României.


Detalii, aici: https://gov.ro/ro/stiri/declaratii-sustinute-de-premierul-nicolae-ionel-ciuca-la-finalul-comitetului-interministerial-pentru-energie

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s