2 noi state pe harta Lumii!Putin recunoaște independența separatiștilor pro-ruși din Ucraina

Putin recunoaște independența separatiștilor pro-ruși din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut astăzi, 21 Februarie 2021, independența celor 2 regiuni separatiste din estul Ucrainei.
Într-un discurs emoționant la televiziunea de stat a Rusiei, în ciuda avertismentelor din partea Occidentului, acest lucru ar putea declanșa sancțiuni ample. „Cred că este necesar să luăm o decizie de mult așteptată, să recunoaștem independența și suveranitatea Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk”, a spus Vladimir Putin.

Putin a semnat acordurile de ajutor reciproc cu liderii rebeli prezenți la Kremlin.

La sfârșitul unui discurs de o oră, Putin a cerut camerei superioare a parlamentului Rusiei, Consiliul Federației, „să sprijine această decizie”.

Liderul rus a mai cerut Ucrainei să pună capăt operațiunilor militare împotriva rebelilor pro-Moscovi din partea de est a țării, sau se vor confrunta cu mai multe posibile vărsări de sânge.

„Solicităm încetarea imediată a operațiunilor militare”, a susținut Putin.

„În caz contrar, toată responsabilitatea pentru posibila continuare a vărsării de sânge va reveni pe deplin conștiinței regimului aflat la putere în Ucraina”, a adăugat el.

Occidentul l-a avertizat în mod repetat pe Vladimir Putin să nu accepte independența rebelilor Ucrainei, o mișcare care îngroapă efectiv un fragil acord de pace care reglementează conflictul. Dar liderul rus a ignorat aceste cereri. El le-a spus președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului german Olaf Scholz, cu puțin timp înainte de difuzarea discursului său, că îi va recunoaște. Putin a vorbit timp de peste o oră într-un discurs plin de referințe istorice care pun la îndoială dreptul Ucrainei la suveranitate și susțin că Occidentul a înșelat Moscova, susținând că „Ucraina modernă a fost creată în întregime și complet de Rusia”, a spus Putin.

Sursa: https://www.themoscowtimes.com/2022/02/21/putin-to-recognize-ukraine-separatist-territories-as-independent-kremlin-a76498

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s