Statul român dă amenzi în loc să protejeze cetăţenii! Peste 25 de milioane de euro din amenzi, click sa citesti mai mult!

„Dacă USL voia bani în plus la buget, poate îi lua de la corupții din PSD, PNL, UDMR, de la toți cei care sunt condamnați definitiv în dosare penale și de la care statul român nu se grăbește să recupereze niciun prejudiciu, precum Felix Dan Voiculescu, de exemplu. Ei, ce s-a gândit USL? În loc să ia măsuri reale care să protejeze românii și să le permită călătoria în siguranță acasă, la familiile lor, mai bine-i amendăm!”, exprimă Vlad Gheorghe, europarlamentar român.

Din 20 decembrie, completarea datelor personale într-un Formular de Localizare a Pasagerilor (PLF) este obligatorie și în România. Mulți cetățeni mi-au spus c-au primit ”scrisorele” acasă de la autorități cu amenzi pentru necompletarea acestuia la intrarea în țară, asta deși îl completaseră și-l arătaseră în aeroport. Mulți mi-au scris și că nu i-a întrebat nimeni de acest formular, dar au primit amenda extrem de prompt. Am văzut multe postări și știri pe acest subiect, iar autoritățile ridică din umeri – nu e treaba lor, să conteste în instanță.

Completez de luni întregi un astfel de PLF de fiecare dată când vin din țară în Belgia – mă întreabă angajați ai aeroportului de zece ori dacă l-am completat, sunt anunțuri pe toate gardurile, vizibile, îl poți completa chiar înainte să te prezinți în fața ofițerului de frontieră. Pentru că statul belgian nu vrea să scoată bani de la cetățeni, vrea să-i poată proteja în caz de nevoie.

Cum e la noi, la USL? Conform informațiilor publice, cca 50.000 de români ajunși în țară de sărbători au de plată peste 25 de milioane €, pentru că nu ar fi completat acest formular. Cu siguranță există și persoane care nu l-au completat, însă mulți români au fost sancționați în mod greșit și se pare că nu pot dovedi acest lucru – formularul rămâne în contul unde a fost completat doar 15 zile de la data completării.

Ai incercat sa cumperi produse romanesti? Intra pe:
http://www.mapstore.ro

Aici ai parte de producatori din Romania

Vă dați seama ce înseamnă MII de contestații în instanță, câte resurse publice – deci plătite de noi toți – irosite, cât timp și stres din partea cetățenilor de bună-credință, care-au respectat regulile, dar statul român tot i-a sancționat? Împreună cu colegii mei din USR, vom propune o măsură legislativă care să ducă la anularea acestor sancțiuni aberante, date la doar câteva zile după intrarea formularului în vigoare.

ATENȚIE! Completați și salvați formularul pe mail, în telefon, păstrați-l altundeva decât în contul online, ca să puteți dovedi în orice moment că l-ați completat la venirea în țară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s