Novak Djokovic a câștigat. Rămâne în Melbourne şi va putea participa la turneul australian de Grand Slam

Tenismenul Novak Djokovic a câștigat o luptă judiciară prin care contesta anularea vizei sale pentru Australia, într-un caz care a atras atenția la nivel mondial. Avocații lui Djokovic au susținut că anularea a fost nerezonabilă – guvernul a recunoscut acest lucru, iar judecătorul Anthony Kelly a fost de asemenea de acord. Judecătorul a dispus eliberarea imediată a tenismenului și a decis ca guvernul să plătească toate costurile de judecată.

Conform BBC News, Situaţia s-ar putea să nu se încheie încă – ministrul imigrației din Australia are în vedere să-și folosească puterea pentru a anula din nou viza.


Guvernul insistă că recenta infecție cu Covid a lui Djokovic nu îl face eligibil pentru o scutire de la regulile de intrare Numărului unu mondial i s-a refuzat dramatic intrarea pe aeroportul din Melbourne miercuri și a fost trimis la un hotel de detenţie pentru imigranți. Lui Djokovic i s-a permis să plece pentru o scurtă perioadă pentru a urmări ședința de judecată din biroul avocaților săi. Guvernul Serbiei a reacționat cu indignare la incident, spunând că tenismenul a fost refuzat pe nedrept.


Australian Open începe pe 17 ianuarie.

Dacă va câştiga, Djokovic care a câştigat deja de 9 ori această competiţie, va deveni cel mai de succes jucător masculin din istoria tenisului mondial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s