Covid: PCR nu va mai fi necesar după un rezultat pozitiv la testul rapid Antigen. Unde se aplică măsura? Click aici!

Regulile de testare Covid urmează să fie ușurate pentru persoanele fără simptome, care nu vor mai fi  nevoiţi să confirme cu un test PCR.

Conform BBC: https://www.bbc.co.uk/news/uk-59878823

Schimbarea va intra în vigoare în Anglia săptămâna viitoare și în restul Regatului Unit în câteva zile. Acesta masură va fi revizuită atunci când nivelul de coronavirus va scade sub 1%. Aproximativ 4% dintre oameni sunt în prezent infectați cu noul  coronavirus, conform Oficiului Național de Statistică. Conform noii îndrumări, oricine care primește un rezultat pozitiv al testului rapid – antigen, ar trebui să raporteze rezultatul pe gov.uk și trebuie să se autoizoleze imediat, dar nu va trebui să facă un test PCR ulterior.

Pentru mai multe informaţii despre promovare clik aici!

După raportarea unui rezultat pozitiv al testului rapid, aceștia vor fi contactați de operatorii NHS Test and Trace, astfel încât contactele lor să poată fi urmărite. Oricine va fi testat pozitiv va putea părăsi autoizolarea la șapte zile după data testului inițial pozitiv dacă primește două rezultate negative ale testelor antigen, la 24 de ore, în zilele șase și șapte.

Când se schimbă regulile? De astăzi în Irlanda de Nord joi, 06 ianuarie, în Scoția și Țara Galilor
De marţi 11 ianuarie în Anglia

În prezent, oricine cu un test antigen și care nu prezintă simptome are nevoie de un test PCR – efectuat într-un laborator – pentru a-și confirma rezultatul. Acest lucru poate dura câteva zile pană va ajunge rezultatul, oficialii din domeniul sănătății sunt îngrijorați că oamenii nu se vor izola în această perioadă. Acestă schimbare va îmbunătăți, de asemenea, accesul la testele PCR pentru persoanele cu simptome și accesul pentru  asistența medicală, transportul și alți lucrători cheie în urma problemelor legate de proviziile de teste. Există câteva derogări de la noua regulă. Persoanele care primesc sprijin financiar Test and Trace, cei care participă la studiile de cercetare Covid și aproximativ un milion de persoane din Anglia eligibile pentru noile tratamente NHS pentru Covid vor fi toate solicitate să efectueze un test PCR ulterior.

Dr Jenny Harries, directorul executiv al UKHSA, a declarat: „În timp ce cazurile de Covid continuă să crească, această abordare încercată și testată înseamnă că testul antigen poate fi folosit cu încredere pentru a indica infecția cu Covid-19, fără a fi nevoie de confirmare PCR. Ea a adăugat: „Sunt foarte recunoscătoare publicului și tuturor lucrătorilor noștri critici care continuă să testeze în mod regulat și să se autoizoleze atunci când este necesar, împreună cu alte comportamente practice și importante de sănătate publică, deoarece acesta este cel mai eficient mod de a opri răspândirea virusului și ne menținem prietenii, familiile și comunitățile în siguranță.” Prof. Lawrence Young, virolog la Universitatea din Warwick, a spus că aceasta a fost „o abordare bună”, atâta timp cât au fost raportate rezultate pozitive și kiturile antigen „sunt în aprovizionare bună”.

El a adăugat: „Testele antigen pot detecta aproximativ 95% dintre persoanele care sunt cel mai infecțioase”. Oricine dezvoltă unul dintre cele trei simptome principale ale Covid-19 – o tuse nouă, o temperatură ridicată sau o pierdere a gustului sau a mirosului – ar trebui să stea acasă, să se autoizoleze și să facă un test PCR. Dar unii oameni de știință s-au întrebat de ce persoanele cu simptome nu s-au putut baza doar pe rezultatul unui test de flux lateral. Testele antigen sunt foarte bune la detectarea persoanelor care sunt infecțioase în acest moment, deoarece prevalența virusului este mare și există o mulțime de cazuri de depistat. Analiza arată că, dacă ai testa 1.000 de persoane chiar acum, ai primi 41 de teste pozitive și aproape toate ar fi corecte – dar vara trecută, când au fost mai puține cazuri în jur – ai obține trei pozitive, dar numai două ar fi adevărate. Atunci ar fi important un PCR pentru a confirma rezultatul.

Cele mai recente cifre Covid au arătat că 218.724 de cazuri noi au fost înregistrate în Marea Britanie marți. Acest număr includea cazuri neraportate anterior din Țara Galilor și Irlanda de Nord din noul an. Un număr de spitale au declarat incidente critice pe fondul penuriei de personal din cauza Covid. Dr Mike Tildesley: „Sperăm că nu vom pierde nivelurile de informații care ne permit să identificăm variante” Separat, testele înainte de plecare pentru cei care intră în Marea Britanie ar putea fi, de asemenea, abandonate. Industria călătoriilor a cerut să fie eliminate toate restricțiile Covid rămase pentru călători, deoarece virusul circulă fără oprire. Premierul Boris Johnson a declarat că dorește să „depășească” valul Omicron. Când se va întâlni miercuri cu cabinetul său, îi va îndemna să-și susțină decizia de a nu impune noi restricții pentru Anglia. La un briefing de știri din Downing Street de marți, el a recunoscut că unele părți ale NHS s-ar simți „complete temporar”, rata mare a cazurilor crescând nu numai numărul spitalelor, ci și proporția personalului care trebuie să se izoleze. Dar prim-ministrul a recomandat Angliei să respecte restricțiile Planului B, care includ munca de acasă, dacă este posibil, purtarea măștilor în majoritatea locurilor publice și utilizarea pașapoartelor Covid în unele locuri. În prezent, aceste măsuri urmează să se încheie pe 28 ianuarie. De asemenea, Boris Johnson urmează să se adreseze parlamentarilor la Întrebările puse primului ministru, miercuri după-amiază. Decizia de a renunța la testele PCR pentru persoanele care se testează pozitiv în Anglia la teste rapide nu va face o mare diferență în capacitatea noastră de a urmări epidemia sau variantele. Este adevărat că dacă oamenii decid să nu raporteze rezultatul pozitiv al testului antigen , vom rata unele cazuri. Sistemul de testare ratează deja cazuri dacă oamenii decid să nu fie testați sau să-și pună în buzunar în liniște rezultatul testului rapid.

De aceea ne bazăm pe alte date: internări în spital sau sondaje, operatori care tamponează oamenii la întâmplare. Vor continua să lucreze așa cum au făcut-o întotdeauna. Și vom avea în continuare o mulțime de mostre PCR pentru a secvenția și identifica noi variante: zeci de mii de cazuri pozitive în fiecare zi.

Miercurea trecută, de exemplu, în Anglia, aproximativ 50.000 de persoane au raportat că au fost testate pozitiv la un test de flux lateral. Și aproape 150.000 de persoane au fost testate pozitiv la un PCR fără un test antigen anterior. Îndrumarea este că trebuie să faceți un test PCR dacă aveți simptome și, atâta timp cât acesta este cazul, vor exista o mulțime de date.

Dr Mike Tildesley, de la Universitatea din Warwick și membru al grupului Scientific Pandemic Influenza Modeling (Spi-M), a spus că testele antigen au fost foarte precise – dar este esențial ca oamenii să-și înregistreze rezultatele pozitive. El a mai spus că, deoarece unele PCR sunt trimise pentru secvențiere, el a sperat că nu va exista nicio pierdere de informații care să ajute Marea Britanie să identifice noi variante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s