Noi reguli pentru cei care doresc să călătoarească în Anglia şi Scoţia

Începând de marți, 7 decembrie 2021,
toate persoanele (inclusiv cele vaccinate cu ambele doze) care intenționează să călătorească în Anglia și Scoția trebuie să prezinte la sosire certificatul negativ al unui test Covid-19 (tip PCR sau lateral flow) efectuat cu maximum 48 de ore înainte de îmbarcare.

Sunt exceptați copiii care au mai puțin de 12 ani ( la sosirea în Anglia) și cei care au mai puțin de 11 ani, la sosirea in Scoția.

Începând din 30 noiembrie 2021, autoritățile britanice au modificat condițiile de călătorie. Astfel, toate persoanele (atât cele vaccinate, cât și cele nevaccinate) care sosesc în Regatul Unit (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) trebuie să efectueze un test tip PCR în ziua a doua de la sosire și să se autoizoleze la domiciliu până la primirea rezultatului testului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectiva va trebui sa continue autoizolarea pentru o perioada de 10 zile.

Se menționează că, în continuare, toți cei care călătoresc în Regatul Unit au obligația să completeze în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte) Formularul de Localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Se precizează că, pentru persoanele Nevaccinate, suplimentar față de cele menționate mai sus, rămân valabile următoarele condiții la intrarea în Regatul Unit:
• să rezerve și să achite în prealabil efectuarea a încă 2 teste Covid (pentru ziua a 2-a ziua a 8-a de la sosire);
• să efectueze 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

ATENȚIE!

Nu sunt exceptate de la aceste reguli persoanele care “au trecut prin boală” sau care rămân în Regatul Unit pentru o perioadă mai scurtă de 10 zile.

Informații suplimentare sunt disponibile la:
https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19


Reguli pentru Scoția
https://www.gov.scot/publications/coronavirus-covid-19-international-travel-quarantine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s