A murit Benone Sinulescu!

Artistul Benone Sinulescu a murit astăzi, 18 Noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani, aflat în a spital. Acesta şi-a găsit drumul către Corul Îngerilor în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor multiple probleme de sănătate.

Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937, la Siriu, Buzău, a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. A cântat şi în corul bisericii, la Denii și la Prohod.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de aproximativ 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

A fost un foarte cunoscut interpret român de muzică populară, de-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care şi Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică” – prin Decret nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Sursa: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Benone_Sinulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s