Incendiu provocat de un scurtcircuit electric la o locuinţă din Cârligele

Pompierii militari au intervenit în marți, 16 noiembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu, izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, la o locuință din localitatea Cârligele.

Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 04:00. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 3 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani.
În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD.

Echipajele de stingere au acționat, în cooperare cu SVSU Cârligele, pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta generalizat la întregul imobil.

În urma evenimentului au ars 80 mp din acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă și plăci de azbociment, precum și bunurile aflate în 3 camere.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiile electrice în locuinţe şi gospodăriile cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al județului Vrancea recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

– Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;

– Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;

– Nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;

– Nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;

– Pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;

– Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.

– Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s