Protestul Anti-restricţii/ Anti-Guvern + Revendicările protestului de ieri, 2 Octombrie.

La protestul de Sâmbătă, 02 Octombrie, au participat mai multe personalităţi publice printre care actori, oameni din sindicate şi reprezentanţi din Horeca:

Actorul Dan Puric, avocatul Gheorghe Piperea sau președintele Asociației ‘Pământul Strămoșesc’ Călin Georgescu, cât şi Europarlamentarul Cristian Terheş, Claudiu Târziu şi George Simion, au luat cuvântul pe rând la microfon.

„Ole,Ole,Ole Câtule lasă-ne! „

„Jos Guvernul, Jos Guvernul!”

„Demisia!” Sau „Libertate!”

au fost câteva lozinci care s-au auzit printre scandările de ieri.

Spre seară, protestatarii au plecat în marș din Piața Universității către Piața Victoriei, unind cele două proteste. Protestatarii nu respectă nicio regulă pentru împiedicarea răspândirii virusului.

Protestul de la Piaţa Universității a fost organizat de partidul AUR şi cel din Piața Victoriei este organizat de „Legiunea Lupilor”. La protestul din Piața Victoriei a participat și senatoarea Diana Șoșoacă.

COMUNICAT REVENDICARI PROTEST 2 OCTOMBRIE – Transmis de Mihail S. Târnăveanul

Noi, Cetățenii Români, grupurile civice și asociațiile din societatea civilă care am organizat mitingul de protest care a avut loc în data de 2 Octombrie 2021 în Piața Victoriei, dorim să transmitem public lista cu revendicarile principale pe care le-am susținut prin acest protest, revendicări care au fost citite public, aprobate și legitimate de către adunarea publică a peste 30.000 de români, reprezentând toate categoriile sociale și profesionale, din toate regiunile țării.

Revendicările principale pe care le susținem prin acest protest sunt:

1) Solicităm autorităților renunțarea urgentă și definitivă la folosirea “certificatului verde” Covid pe teritoriul României.
2) Cerem ridicarea imediată a stării de alertă, care a fost prelungită în mod nejustificat și nefundamentat din luna mai 2020 până în prezent, asigurând un cadru propice pentru numeroase abuzuri ale autorităților și încălcări de drepturi ale cetățenilor, care trebuie să înceteze.
3) Solicităm autorităților oprirea tuturor măsurilor de segregare a populației României pe criterii medico-sanitare.
4) Solicităm autorităților renuntarea la orice formă de impunere directă sau indirectă a vaccinarii obligatorii de orice tip.
5) Solicităm autorităților să promoveze și să permită utilizarea tratamentelor medicamentoase dovedite eficiente în stadiile timpurii ale infecției cu Sars-Cov2, pentru evitarea supraaglomerării spitalelor.
6) Solicităm autorităților oprirea tuturor măsurilor abuzive și discrimitatorii la adresa unor categorii profesionale (cadre medicale, personal MAI, personal ISU, cadre didactice, studenți, etc).
7) Solicităm menținerea deschise, cu prezență fizică, a tuturor unităților de învățământ, de la cel preșcolar până la cel universitar, fără mască obligatorie, fără constrângeri de niciun fel (testare obligatorie pentru elevi și studenți, certificat verde pentru profesori, etc).

8)Solicităm autorităților renunțarea imediată la măsurile restrictive, dovedite inutile și ineficiente, care afectează activitatea unor sectoare întregi din economie, atât la nivelul angajatorilor, cât și al angajaților.
9) Solicităm autorităților să asigure accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate al tuturor cetățenilor, fără a transforma spitale întregi în unități dedicate covid – măsura care duce la creșterea dramatica a mortalității în rândul pacienților care suferă de alte afecțiuni grave, acute sau cronice.
10) Solicităm autorităților reglementarea strictă și plafonarea urgentă a prețurilor la energie și gaze, a căror creștere explozivă poate afecta serios nivelul de trai al multor cetățeni Români, pe fondul inflației, crizei economice, și apropierii sezonului friguros.
11) Solicităm Guvernului României și tuturor autorităților statului Român sa înceteze adoptarea și aplicarea unor măsuri și restricții abuzive și nelegale, care, sub pretextul pandemiei, încalcă Constituția României si drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor Români.
12) Solicităm cu fermitate ca cele trei puteri din stat (Executivă, Legislativă și Judecătorească) să respecte Constituția României și să își respecte cu strictețe toate atribuțiile, responsabilitățile și regulamentele specifice de funcționare.
13) Solicităm demiterea imediată a domnului Raed Arafat din toate funcțiile publice pe care le deține.

În cel mai scurt timp, vom depune și oficial adrese cu listele de solicitări detaliate, fundamentate juridic, întocmite cu sprijinul unor grupuri de avocați din societatea civilă, către toate puterile principale din stat: către Guvernul României, către Parlamentul României, către Înalta Curte de Casație și Justiție și către Curtea Constituțională a României.

În încheiere, dorim să subliniem din nou faptul că, în calitate de cetățeni ai României și reprezentanti ai societății civile din România:

  • Nu vom accepta folosirea “certificatului verde” Covid și nici încercările de a impune vaccinarea obligatorie a Românilor
  • Nu vom accepta discriminarea anumitor categorii de cetățeni și segregarea pe criterii medico-sanitare a populației
  • Nu vom accepta distrugerea statului de drept și alunecarea spre o formă de dictatura sanitară, sub pretextul pandemiei.

Semnatari:
Cetățenii Români participanți la protestul din 2 Octombrie 2021
Asociația Calea Neamului
Asociația NEAMUNIT
Asociația Alianța Părinților
Grupul Civic Starea de Libertate
Grupul Civic Legitimă Apărare
Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților

Data: 3 Octombrie 2021 – București

Mass-media vândută dezinformează cu nerușinare populația cu privire la numărul participanților.

O mare de oameni, pe toate bulevardele Bucureștiului. România a ieșit în stradă și s-a facut auzită.

Marți, partidul A.U.R. face următorul pas în lichidarea Guvernului Cîțu/ Iohannis –

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a spus că momentan nu se aplică amenzi, deși numărul participanților este cu mult mai mare față de limita prevăzută de lege. „Nu aș vrea să fac o estimare, pentru că nu aș vrea să greșim. Sunt mai multe de 100 de persoane, așa cum prevede legea în situația de față. La momentul actual ne concentrăm pe siguranța participanților.

Avem organizatori declarați, așa că ne va fi mai ușor. E important să se poarte masca și să păstreze distanțarea. Indiferent de situație, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm și se delimiteze de incidente și să anunțe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob, conform Mediafax.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s