MAI confirmă că noile cărţi de identitate vor suferi modificări:Va fi păstrată rubrica SEX şi se introduce drapelul naţional

Ministerul Afacerilor Interne lucrează la înlocuirea expresiei „Gen” de pe noile cărţi de identitate, cu vechea titulatură „Sex”.

În acelaşi timp, se lucrează la  introducerea drapelului naţional, însă o decizie finală în acest sens nu va fi luată mai devreme de două săptămâni, afirmă chestorul de poliţiei Cătălin Aurel Giulescu.

Ministerul de Interne vrea să aducă modificări noilor cărţi de identitate electronice, astfel încât noţiunea de „gen” să fie înlocuită, iar pe noile cărţi de identitate să apară şi steagul României.

„Lucrăm la identificarea celor mai bune opţiuni pentru reconsiderarea expresiei ”gen” şi pentru găsirea unei soluţii tehnice pentru integrarea în cartea electronică de identitate a însemnului naţional reprezentat de drapel. Până în acest moment nu a fost adoptată nicio decizie. O eventuală hotărâre se va lua peste 2-3 săptămâni”, a declarat chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, directorul Evidenţei Populaţiei din cadrul MAI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s