Primarul General, Nicușor Dan, vizită pe șantierul Pasajului Doamna Ghica

Primarul General, Nicușor Dan, s-a aflat pe șantierul Pasajului Doamna Ghica pentru a verifica stadiul lucrărilor care au fost reluate în urmă cu două săptămâni.

Primarul General, Nicușor Dan: ”Vestea bună e că vom finaliza o primă etapă în această toamnă, când se va putea relua traficul rutier la suprafață, pe câte două benzi de pe fiecare laterală a pasajului, încheind astfel cea mai mare parte din disconfortul cauzat în zonă. De asemenea, a demarat deja procedura pentru achiziția tăblierului metalic, iar montarea lui va începe în primăvara viitoare, în timp ce întregul proiect e programat pentru încheiere la sfârșitul anului viitor”.

Primarul Capitalei a reamintit faptul că acest proiect a fost relansat împreună cu Primăria Sectorului 2, după ce fusese blocat în mandatul precedentei administrații, în condițiile popririi conturilor Primăriei Capitalei: ”În luna iunie, odată ce am avut banii din noul buget, PMB a plătit toate datoriile din urmă către constructor și am semnat un acord cu Primăria sectorului 2, prin care noi ne angajăm să plătim 110 milioane de lei, iar sectorul 30 de milioane de lei în vederea finalizării în comun a lucrărilor”.

Nicușor Dan a adăugat: ”Am discutat cu constructorul și am insistat că vreau un ritm alert de lucru pe șantier. Avem bani și îi vom plăti la timp, dar vreau să văd progrese constante și clare, pentru ca acest proiect să fie realizat cât mai repede”.

Circulație pe două benzi pe sens până la începerea noului an școlar

La rândul său, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Jean Michel Hiver, a promis că lucrările vor avea un ritm susținut astfel încât la începutul lunii septembrie să poată fi redeschisă circulația la sol, în toată intersecția: ”Ne concentrăm toate eforturile pentru a debloca situaţia rutieră la sol, pentru a reda o anumită normalitate traficului din zonă, care este extrem de dificil pentru locuitori. Ne-am angajat că până la începutul şcolii în septembrie vom putea circula pe toate bretelele de acces din jurul acestui pod”.

Obiectivul de investiții Pasajul Doamna Ghica, parte importantă a inelului median, permite realizarea legăturii între zona de nord și zona de sud a orașului, iar pasajul construit, pe direcția Pipera – Piața Delfinului, va asigura continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste șoseaua Colentina, pe care o va supratraversa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s