Certificatele de vaccinare emise în UK nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde la intrarea în România, pe aeroportul Henri Coandă din București

Pasagerii care au certificat digital european nu mai trec, de marți, prin controlul DSP din aeroport, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport!

Începând din 13 iulie a.c., toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.
Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde.
Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.
Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.
De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă să își completeze din timp formularul solicitat de autoritățile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau http://www.mae.ro
Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră) dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf; totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm.

LE: posesorii altor dovezi privind vaccinarea trebuie să se prezinte la ghișeul DSP.

Un gând despre &8222;Certificatele de vaccinare emise în UK nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde la intrarea în România, pe aeroportul Henri Coandă din București&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s