Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a / sesiunea 2021 – sinteza rezultatelor înregistrate după soluționarea contestațiilor

Comunicat de presă

    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a centralizat pe 4 iulie 2021, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de către absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 24 iunie 2021).
    În urma reevaluării lucrărilor contestate, numărul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 1528, adică 75,57% din totalul candidaților prezenți care au susținut ambele probe de examen.
    La proba de Limba și literatura română, 1719 de candidați au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci). După contestații, la Limba și literatura română se înregistrează 9 note de 10 (zece) în județul Vrancea.
    La Matematică,1358 de candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 28 de lucrări au fost notate cu 10 (zece).
    În județul Vrancea, au fost depuse 194 de contestați la Limba și literatura română și 102 la Matematică.

    Rata de participare a fost de 94,79%: 2022 de candidați prezenți (dintr-un total de 2133 de absolvenți înscriși). Niciun candidat nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.
    Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie (calendarul complet este disponibil aici). În acest scop, în județul Vrancea s-a înscris 1 candidat.

        Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
    Ghidul candidatului 2021 – Admiterea în învățământul liceal și profesional de stat se poate consulta accesând următorul link: https://isjvrancea.ro/ghidul-candidatului-2021/

Informare privind rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 (înainte de contestații)

– Rata de succes la examen a crescut cu 5% pe ansamblul tuturor promoțiilor –

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținutede absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

• Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10

• Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10

• Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)

• Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s