Posibilități de dezvoltare ale municipiului Adjud. Anunţ făcut de primarul municipiului.

Astăzi, la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a avut loc o ședință operativă ce a avut ca temă posibilitățile de dezvoltare ale municipiului Adjud, anunţă primarul municipiului, Florin Nechifor.

Împreună cu dna Mariana Ioniță – Director General, dl Gabriel Budescu – Director General Adjunct și dl Adrian Ionuț Udeanu – Director Tehnic, s-au stabilit principalele două proiecte în care se va beneficia de sprijinul CNAIR:

1. Cele două tronsoane ale DN2/E85 și DN11A care traversează municipiul Adjud (str. Republicii și str. Onești) vor fi asfaltate de CNAIR.

2. Tot prin CNAIR se va asfalta și drumul ce face legătura între str. Onești și DN2/E85 (drumul care se află în vecinătatea Casei de apă), la ambele intersecții urmând să fie amenajat câte un sens giratoriu. În primă instanță, drumul va fi util preluării traficului de tranzit dinspre Bacău înspre Onești/Brașov și, ulterior, va deservi ca parte a bretelei pe care se va descărca traficul către Transilvania de pe viitoarea autostradă.

3. S-a discutat, de asemenea, posibilitatea construirii unui nod rutier (de ieșire/intrare pe viitoarea autostradă) în zona Vrancart. Pentru realizarea acestuia va trebui să găsim urgent o soluție, specifică Florin Nechifor.

Sprijinul pe care îl va primi municipalitatea din Adjud, în realizarea primelor două obiective reprezintă vestea bună de la CNAIR. Din păcate, însă, al treilea obiectiv este foarte greu de realizat în acest moment deoarece proiectul a fost deja finalizat și, până la sfârșitul anului vor fi scoase la licitație lucrările de execuție ale tronsoanelor de autostradă ce urmează a fi realizate, declară Nechifor.

Am ajuns în această situație și din cauza fostei conduceri a Primăriei Adjud, care nu a răspuns niciuneia dintre cele 6 invitații la discuții formulate de CNAIR (4 în 2019 și 2 în 2020). Din cauza acestei lipse de interes, în proporție 90%, breteaua de intrare/ieșire a autostrăzii se va face în prima fază DOAR la Adjudu Vechi (zona Halta Adjudu Vechi), din păcate, mai spune Primarul Municipiului.

Alături de reprezentanții conducerii CFR, s-a stabilit realizarea următoarelor obiective: Semnarea unui parteneriat în vederea preluării de către municipalitate a depoului pe care îl vom transforma într-un muzeu al locomotivelor, un spațiu dedicat acestei ramuri a transportului care a sprijinit considerabil dezvoltarea municipiului.

Semnarea unui parteneriat prin care Primăria Adjud să amenajeze un parc pe terenul unde erau amplasate serele CFR, parc în care vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, un loc dedicat, skateboardingului, rolelor, trial bikingului, dirt jumpingingului și care va fi dotat cu piste pentru bicicliști, un loc cu aparate de fitness în aer liber și, în măsura spațiului rămas la dispoziție, diferite terenuri de sport.

Primarul municipiului anunţă şi o veste bună pentru locuitorii străzii Revoluției din Adjud, în viitor, accesul la SOMACO pentru traficul greu se va face pe la Poarta III, camioanele de mare tonaj urmând să circule pe un traseu deviat înspre pasarela Vrancart.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s