Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată,

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni șansa la imunizare împotriva virusului și pentru revenirea treptată la o viață normală, a declarat Florin Câţu.


Primarii de orașe, municipii, comune și reprezentanții Consiliilor Județene reprezintă un sprijin important pentru informarea corectă a oamenilor și pentru a face mai ușor accesul la vaccinare.
Am discutat astăzi cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive-thru și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora.


Pentru comunitățile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susține activitatea centrelor mobile, o soluție eficientă având în vedere că, începând cu 4 mai, se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson.
„Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată a României, din perspectivă economică, socială și culturală.
Voi continua colaborarea cu autoritățile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s