Se reiau zborurile către şi din Marea Britanie

Anunţul vine de astăzi, 09.04.2021 şi este postat pe site-ul oficial britanic.

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice

Grupul de lucru pentru transporturi –  stabilește un cadru pentru redeschiderea în siguranță a călătoriilor internaționale, anunţă un oficial britanic.

Recomandările includ lansarea unui nou sistem – „O listă de supraveghere verde” și introducerea certificatelor de călătorie. 

Prioritatea guvernului britanic rămâne să protejeze populaţia și lansarea vaccinului împotriva noilor variante ale coronavirusului internațional (COVID-19).

Un cadru pentru întoarcerea sigură a călătoriilor internaționale a fost stabilit astăzi, 9 aprilie 2021, de către secretarul de transport Grant Shapps.

Un sistem de lista VERDE, care va clasifica țările în funcție de risc, alături de restricțiile necesare pentru călătorie.

Factorii cheie în evaluare vor include:

– Procentul din populația lor care a fost vaccinat
– Rata infecției
– Prevalența variantelor de îngrijorare
accesul țării la date științifice fiabile și secvențierea genomică

Raportul, produs de ministerul Transporturilor, arată cum călătoriile internaționale s-ar putea relua cel mai devreme din 17 mai 2021, într-un mod accesibil și care să permită. Aceasta include eliminarea formularului cu permisiunea de a călători – ceea ce înseamnă că pasagerii spre România nu ar mai avea nevoie să demonstreze că au un motiv valid să părăsească țara.

Marea Britanie este un lider global în secvențierea genomului, care, în cazuri pozitive, permite identificarea variantelor de îngrijorare.

Riscurile pe care le prezintă aceste variante rămân semnificative, iar restricțiile pentru pasagerii la intrare, cum ar fi carantina administrată pe 10 zile, carantina la domiciliu și testarea strictă vor rămâne în vigoare – dar se vor aplica persoanelor în mod diferit, în funcție de destinația vizitată care este clasificată ca „ verde , galben sau roșu ”.

Verde: sosirile vor trebui să susțină un test înainte de pre-plecare, precum și un test de reacție în lanț polimerazică (PCR) în sau înainte de ziua 2 a sosirii înapoi în Marea Britanie – dar nu vor trebui să fie puşi în carantină la întoarcere (cu excepția cazului în care primesc un rezultat pozitiv rezultat) sau susțineți orice teste suplimentare, reducând la jumătate costul testelor la întoarcerea din vacanță

Galbenă: Sosirile vor trebui să fie în carantină pentru o perioadă de 10 zile și să facă un test de pre-plecare și un test PCR în ziua 2 și ziua 8 cu opțiunea ca Testul să se elibereze în ziua 5 pentru a termina autoizolarea devreme.

Roșu: Sosirile vor fi supuse restricțiilor în vigoare în prezent pentru țările cu „lista roșie”, care includ un sejur de 10 zile într-un hotel administrat de carantină, testarea înainte de plecare și testarea PCR în zilele 2 și 8
Testarea rămâne o parte esențială a protejării sănătății publice, deoarece restricțiile încep să se ușureze – toate sosirile care nu sunt scutite trebuie să rezerve un test înainte de plecare, ziua 2 și ziua 8 înainte de călătorie.

Sosirile- persoanele care călătoresc din țările cu „lista roșie” ar trebui să rezerve un pachet de carantină înainte de plecare, iar sosirile din țările din „lista galbenă ” și „verde” vor fi obligate să rezerve pachete de testare înainte de a călători de la una dintre listele de furnizori aprobate de guvern.

Testarea după sosire rămâne un instrument important în măsurile mai largi de gestionare a riscului de cazuri importate – permițându-ne să monitorizăm testele pozitive și să ne asigurăm că oamenii se izolează, precum și să identificăm și să separăm genomic variantele de îngrijorare, declară oficialul britanic.

De asemenea, vom colabora cu industria de turism și furnizorii privați de testare înainte de redeschiderea călătoriilor internaționale, pentru a vedea cum putem reduce și mai mult costul călătoriei pentru publicul britanic, asigurându-ne în același timp că călătoria este cât mai sigură.

Aceasta ar putea include teste mai ieftine folosite atunci când turiștii se întorc acasă, precum și dacă guvernul ar putea oferi teste înainte de plecare.

Este prea devreme pentru a prezice ce țări vor fi pe care listă în timpul verii, iar guvernul continuă să ia în considerare o serie de factori pentru a informa restricțiile impuse acestora. Vom stabili până la începutul lunii Mai ce țări se vor încadra şi în ce categorie, vom confirma dacă călătoriile internaționale se pot relua începând cu 17 mai 2021.

Secretarul pentru transporturi Grant Shapps a spus:

Călătoria internațională este vitală – stimulează afacerile și sprijină economia Regatului Unit – dar mai mult decât atât, reunește oamenii, conectează familiile care au fost ținute separat și ne permite să explorăm noi orizonturi.

Cadrul anunțat astăzi ne va permite să redeschidem călătoriile în condiții de siguranță și durabilitate, să ne asigurăm că ne protejăm realizările obținute cu greu la lansarea vaccinului și să oferim liniște sufletească atât pasagerilor, cât și industriei, pe măsură ce începem să călătorim din nou în străinătate.

Marea Britanie va juca, de asemenea, un rol de lider în dezvoltarea standardelor internaționale în jurul unui sistem digital de certificare a călătoriilor. Departamentul pentru transporturi lucrează pe lângă guvernul britanic pentru a lua în considerare rolul pe care l-ar putea juca certificarea în facilitarea călătoriilor de ieșire, pentru acele țări care au sisteme în vigoare. De asemenea, continuă să dezvolte un sistem care să faciliteze certificarea de călătorie pentru călătoriile internaționale de intrare.

Pentru a oferi pasagerilor mai multă siguranță atunci când călătoresc, va fi introdusă o „listă de supraveghere verde” pentru a ajuta la identificarea țărilor cu cel mai mare risc de a trece de la „verde” la „galben”. Lista de supraveghere va oferi o mai mare asigurare celor care doresc să călătorească în străinătate.

În timp ce lista de supraveghere îi va avertiza în avans pe călători cu privire la posibilele schimbări, guvernul nu va ezita să acționeze imediat în cazul în care datele arată că ratingurile de risc ale țărilor s-au schimbat.

Restricțiile vor fi revizuite în mod oficial la 28 iunie 2021 pentru a ține seama de imaginea sănătății interne și internaționale și pentru a vedea dacă măsurile actuale ar putea fi anulate. Alte examinări oficiale vor avea loc la punctele de control până cel târziu la 31 iulie și la 1 octombrie 2021.

Pentru a se asigura că frontierele Marii Britanii rămân sigure și eficiente atunci când fluxurile de pasageri cresc, guvernul a anunțat, de asemenea, planuri de digitalizare a formularului de localizare a pasagerilor, integrându-l în sistemul de frontieră al Marii Britanii și permițând efectuarea verificărilor la porțile electronice până în toamna anului 2021.

Pentru a spori în continuare încrederea consumatorilor, Autorității Aviației Civile (CAA) i se vor oferi competențe suplimentare de aplicare pentru a acționa asupra companiilor aeriene care au încălcat drepturile consumatorilor – cu o consultare dedicată cu privire la modul de utilizare a instrumentelor suplimentare pentru a impune drepturile consumatorilor, așteptată la sfârșitul acestui an.

O brosură COVID-19 va fi, de asemenea, introdusă de la 17 mai 2021, stabilind în mod clar ce este necesar pasagerilor și care sunt drepturile acestora în timp ce măsurile rămân în vigoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s