Propunerea MIPE a Planului Național de Redresare și Reziliență actualizat, adoptată de Guvern. Urmează negocierea cu Comisia Europeană

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat astăzi de Guvernul României, în a doua lectură, odată cu Memorandumul care mandatează acest minister pentru a desfășura negocierile pe document cu Comisia Europeană.
Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat: „Avem un document închegat pe care vom continua discuțiile cu Comisia Europeană pentru a avea, la finalul negocierilor, cea mai bună formulă reforme – investiții – finanțări pentru România”.
Odată cu aprobarea acestui mandat oficial, pentru a discuta în mod direct și concentrat detaliile din document, ministrul Cristian Ghinea va face săptămâna viitoare o vizită de lucru la Bruxelles.
Propunerea de PNRR a României vizează reforme care să producă schimbări structurale, precum: reforma sistemului de pensii, reforme fiscale, reforma funcției publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat și introducerea venitului minim de incluziune, a spus Ministrul Ghinea.
Mai multe detalii, aici: https://bit.ly/39Q8Wms.
Tot legat de PNRR, s-a mai discutat alături de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, cu reprezentanții structurilor asociative ale administrației locale, Asociația Comunelor, Asociația Municipiilor, Asociația Orașelor și Uniunea Națională a Consiliilor Județene, despre cum va sprijini PNRR dezvoltarea în plan local.
A fost o dezbatere aplicată, cu subiectul principal – Fondul de Reziliență pentru UAT, cu detalii despre priorități, mecanisme de finanțare și despre cum inițiativele pot răspunde recomandărilor specifice de țară formulate de Comisia Europeană.
Am promis că vom face dezbateri publice pe bune și asta facem, declară Ministrul Cristian Ghinea.
Văd un interes major al aleșilor locali pentru acest Fond, un mecanism cu totul inovativ pe care l-am propus și pe care îl susțin. Va fi nevoie ca partenerii de dialog de astăzi să se implice serios și constant și în aplicarea mecanismului, pentru a obține rezultatele dorite, se arată încântat ministrul Ghinea.
