Ultima ora Ştiri Naţionale

Părinții aflați în concediu de creștere a copilului vor primi un stimulent de inserție de 1.500 de lei

Guvernul României prin ministrul Raluca Turcan, a adoptat o ordonanță de urgență prin care se acordă părinților aflați în concediu de creștere a copilului un stimulent de inserție de 1.500 de lei, dacă aceștia aleg să se întoarcă la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu handicap. Stimulentul se acordă în locul celui de 650 de lei până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
Stimulentul de inserție de 650 de lei se menține pentru părinții care revin în activitate după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu handicap, și se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.


De asemenea, se acordă stimulent de inserție de 650 lei și pentru părinții care se întorc la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediul pentru îngrijirea copilului cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.
Aceasta este o măsură activă, care încurajează reîntoarcerea la activitatea profesională, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului, a spus Raluca Turcan într-o conferinţa de presă după sedinţa de guvern.


Detalii: https://bit.ly/39QXLdc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

Centrul medi@

Informatii Zi de Zi

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: