Rata de infectare cu COVID-19 în județul Vrancea – 1,33 la mia de locuitori

2 localităţi în scenariul roşu

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ, valabile pentru ziua de 25 martie 2021. Rata de infectare pentru Vrancea are valoarea de 1,33‰, în creștere.
În cele două municipii ale județului, valorile ratei de infectare sunt: Focșani – 2,34 în creștere, Adjud – 0,89 în creștere.


Localități cu rate de infectare peste 3‰: Măicănești – 4,54 în creștere, Răcoasa – 3,84 în creștere.


Localități cu rate de infectare peste 2‰: Câmpineanca – 2,74 în stagnare, Dumbrăveni – 2,01 în stagnare, Garoafa – 2,05 în creștere, Golești – 2,08 în stagnare, Odobești – 2,50 în creștere, Soveja – 2,41 în creștere, Străoane – 2,25 în stagnare, Țifești – 2,77 în stagnare.


Localități cu rate de infectare peste 1‰: Cârligele – 1,33 în stagnare, Gologanu – 1,00 în stagnare, Gugești – 1,67 în creștere, Jitia – 1,28 în stagnare, Mărășești – 1,20 în creștere, Movilița – 1,59 în scădere, Năruja – 1,06 în stagnare, Paltin – 1,04 în stagnare, Panciu – 1,53 în stagnare, Ploscuțeni – 1,55 în stagnare, Popești – 1,71 în stagnare, Vânători – 1,72 în scădere, Vârteșcoiu – 1,40 în stagnare, Vulturu – 1,42 în stagnare.


Localitățile cu rate de infectare 0: Andreiașu de Jos, Bălești, Biliești, Chiojdeni, Ciorăști, Corbița, Gura Caliței, Mera, Negrilești, Nereju, Nistorești, Păulești, Reghiu, Sl. Ciorăști, Spulber, Tănăsoaia, Valea Sării, Vintileasca.


DSP Vrancea recomandă cetățenilor să adopte în continuare o atitudine responsabilă, să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru asigurarea protecției proprii și a celor din jur. Pe lângă măsurile luate de autorități, atitudinea fiecărui cetățean față de regulile de prevenire a infecției rămâne cea mai eficientă modalitate de combatere a pandemiei și una dintre șansele de a evita impunerea de măsuri cu caracter mai restrictiv.


RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!


RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!
PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Sursa: DSP Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s